Απεργούμε την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 στις 11 το πρωί PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γραφείο τύπου Ε.Υ.Κ. Δράμας   
Πέμπτη, 07 Δεκέμβριος 2017 11:39

 
Πιλοτική εφαρμογή ΟΑΕΔ για επικαιροποίηση στοιχείων PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γραφείο τύπου Ε.Υ.Κ. Δράμας   
Πέμπτη, 07 Δεκέμβριος 2017 08:32

Ο ΟΑΕΔ θέτει σε λειτουργία πιλοτική εφαρμογή με σκοπό την σταδιακή επικαιροποίηση στοιχείων των εγγεγραμμένων ανέργων.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής αυτής καλεί τους ανέργους που κατά την 31/10/2017 διέθεταν ενεργό δελτίο ανεργίας και η ηλικία τους ήταν 18 - 24 ετών, να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους και του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ), πατώντας εδώ.

Στα περιθώρια της ανωτέρω πιλοτικής εφαρμογής εξετάζεται η δυνατότητα χρήσης των ανωτέρω πληροφοριών, οι οποίες εισάγονται στο σύστημα με  ευθύνη του ενδιαφερόμενου, και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την δυνητική καταβολή οποιουδήποτε έκτακτου επιδόματος.

Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι δεν βλέπουν στην καρτέλα τους στο σύστημα την επιλογή «Επικαιροποίηση Στοιχείων», ενώ έχουν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία του ΟΑΕΔ της περιοχής τους.

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γραφείο τύπου Ε.Υ.Κ. Δράμας   
Παρασκευή, 24 Νοέμβριος 2017 12:18

Χαιρετίζουμε τη γενναία χθεσινοβραδινή απόφαση της δημάρχου Καβάλας κας Τσανάκα και του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καβάλας, που αποφάσισαν τη στήριξη του αιτήματος των συμβασιούχων καθαριστριών για τα μέσα ατομικής προστασίας και το γάλα, τα οποία σύμφωνα με πρόσφατο νόμο δικαιούνται και μάλιστα αναδρομικώς.

Η στήριξη της κας Τσανάκα στο αίτημα των καθαριστριών απέδειξε, ότι οι δημοτικοί άρχοντες πρέπει να είναι μπροστάρηδες και να στέκονται παλικαρίσια κοντά στα δίκαια αιτήματα των δημοτών τους, πόσο μάλιστα των εργαζομένων.

Η κίνηση αυτή, πρέπει να αποτελέσει φάρο και για τους υπόλοιπους εκλεγμένους ανά την Ελλάδα που θα έπρεπε ήδη να έχουν εισηγηθεί θετικά για το θέμα στα δημοτικά συμβούλια τους και όχι να περιμένουν τι θα αποφασίσουν οι πιο γενναίοι των ΟΤΑ για να ακολουθήσουν….

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 24 Νοέμβριος 2017 12:24
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γραφείο τύπου Ε.Υ.Κ. Δράμας   
Τρίτη, 21 Νοέμβριος 2017 12:56

Μετά από πολύωρη αναμονή χθες, Δευτέρα, 20-11-2017, οι συμβασιούχες καθαρίστριες των δημοσίων σχολείων δεν πήραν μια ξεκάθαρη απάντηση από το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας σχετικά με το αντίτιμο των μέσων ατομικής προστασίας και το γάλα που δικαιούνται, αναδρομικά από το 2012.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μπήκε το θέμα προ ημερησίας διάταξης με πρωτοβουλία της μείζονος αντιπολίτευσης. Το ιστορικό έχει ως εξής: Στο νόμο 4483 που ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή το καλοκαίρι που μας πέρασε, αποκαταστάθηκε μια αδικία που συντελούνταν απέναντι σε κάποιους εργαζόμενους των ΟΤΑ, μεταξύ των οποίων και οι συμβασιούχες καθαρίστριες. Έτσι, στο εξής οι καθαρίστριες δικαιούνται μέσα ατομικής προστασίας (γάντια, γαλότσες, στολές, μάσκες) αλλά και 1 λίτρο γάλα ημερησίως και για τα προηγούμενα χρόνια που ισχύει η αναδρομικότητα (2012-2016) την αποτίμησή τους σε χρήμα.
Καλέστηκε λοιπόν, το δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση με την οποία να αναγνωρίζει την οφειλή αυτή αλλά δυστυχώς οι αιρετοί άρχοντες της πόλης μας στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Κατ’ αρχήν, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο οποίος θα έπρεπε να είναι ευαισθητοποιημένος σε θέματα εργαζομένων –όπως του αρέσει να διατείνεται- θα μπορούσε να δώσει εκ των προτέρων λύση στο θέμα και όχι να ταλαιπωρεί τις εργαζόμενες καθαρίστριες των 250 Ευρώ. Αντιθέτως, αυτό που επαναλαμβάνει σε κάθε συνάντηση με το προεδρείο του Σωματείου Καθαριστριών και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου είναι ότι η παρούσα δημοτική αρχή κράτησε τις καθαρίστριες ενώ θα μπορούσε να τις αντικαταστήσει με άλλες – προφανώς του κομματικού του μηχανισμού… Τον καλούμε επιτέλους, να σταματήσει αυτό τον ψυχολογικό εκβιασμό απέναντι στις εργαζόμενες (bullying) και να καταλάβει ότι αυτά θυμίζουν εργασιακό μεσαίωνα. 
Η στάση των συμβούλων της συμπολίτευσης που δεν φάνηκε καν να ενδιαφέρονται για τη λύση του ζητήματος μας άφησε άφωνους, αλλά και η παρόμοια στάση των συμβούλων των δημοτικών παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης προκάλεσαν την κατάπληξή μας και ιδιαίτερα του συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης αφού το κόμμα του πάντα –υποτίθεται- ότι στηρίζει την εργατική τάξη.
Δεν θα σχολιάσουμε δε, την απαράδεκτη συμπεριφορά του δημοτικού συμβούλου κ. Αν. Βασιλειάδη, ο οποίος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου ως εργατοπατέρες αλλά και τις εργαζόμενες στην καθαριότητα γυναικούλες. Έχουμε ζητήσει να ανακαλέσει επισήμως και σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστούμε να προβούμε στα νόμιμα, διότι είναι αυτονόητο ότι όσα δικαιούνται οι εργαζόμενοι και διεκδικούν τα πρωτοβάθμια Σωματεία, στηρίζονται από το δευτεροβάθμιο όργανο του Εργατικού Κέντρου αλλά και ότι οι χαρακτηρισμοί των καθαριστριών ως γυναικούλες, είναι τουλάχιστον ρατσιστικοί.
Τέλος, η απόφαση που πάρθηκε και εισηγήθηκε από το Δήμαρχο, ότι θα δουν τι θα κάνουν οι άλλοι Δήμοι και θα πράξουν αναλόγως, φυσικά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως γενναία. Ως δημότες, νιώθουμε απογοητευμένοι και θέλουμε ένα Δήμαρχο που να μάχεται για τα δίκαια αιτήματά μας και να τολμάει να είναι μπροστάρης και όχι ακόλουθος.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 21 Νοέμβριος 2017 12:58
 
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2017 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γραφείο τύπου Ε.Υ.Κ. Δράμας   
Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2017 12:34
Το Εργατικό Κέντρο Δράμας αποδίδει φόρο τιμής στη μνήμη των αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να σηκώνουν στις πλάτες τους τα δυσβάστακτα βάρη της κρίσης και των μνημονίων, την ώρα που οι άνεργοι και οι νέοι βλέπουν το μέλλον τους να υποθηκεύεται, την ώρα που οι συνταξιούχοι ζουν με συντάξεις πείνας, τα αιτήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρα και απαιτητά.
Το Εργατικό Κέντρο Δράμας συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης και απόδοσης φόρου τιμής στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου. Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε ο στόχος πρέπει να είναι κοινός όπως κοινοί για όλους πρέπει να είναι και οι αγώνες.

 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να λάβουν μέρος στη καθιερωμένη τελετή που θα γίνει αύριο 17 Νοέμβρη στη Δράμα, στις 11 στο μνημείο του Πολυτεχνείου στο Δημοτικό Κήπο.
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 67