Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 06 Σεπτέμβριος 2011 12:43

Δ Ε Λ Τ Ι Ο              Τ Υ Π Ο Υ

Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει. Μια σχολική χρονιά του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που ακολουθεί η κυβέρνηση. Μια σχολική χρονιά χωρίς το αναγκαίο διδακτικό προσωπικό, χωρίς βιβλία, με τεράστια λειτουργικά προβλήματα.

Τα παιδιά των εργαζομένων θα πάνε στα σχολεία χωρίς βιβλία και η λύση δεν μπορεί να είναι ούτε η αγορά ούτε η χρήση μεταχειρισμένων βιβλίων, DVD και φωτοτυπιών.

Το κόστος δεν μπορεί να κληθούν να πληρώσουν οι γονείς ούτε οι σχολικές επιτροπές που δεν έχουν χρήματα λόγω της δραστικής περικοπής κατά 60% της χρηματοδότησής τους.

Ακόμη η μεταφορά των μαθητών στις σχολικές μονάδες από τα χωριά τους είναι στον αέρα. Στο παρά πέντε της έναρξης της σχολικής χρονιάς δεν έχει αντιμετωπισθεί από τους Δήμους (λόγω της αλλαγής του Καλλικράτη) η μετακίνηση των παιδιών. Η θεσμική και οικονομική αντιμετώπιση της Κυβέρνησηπρος τους Δήμους για το ζήτημα αυτό είναι ανεπίτρεπτη.

Καλούμε τους Δήμους του Νομού μας, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους εκλεγμένους σε όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση να σταθούν στο πραγματικό ύψος των περιστάσεων απέναντι στα παιδιά των εργαζομένων.

Τους καλούμε να κάνουν όλες εκείνες τις υπερβάσεις (θεσμικές, οικονομικές) για να καλύψουν τη μεταφορά των παιδιών. Οι θεσμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ώρες δύσκολες για τους πολίτες που υπηρετούν πρέπει να έρχονται σε ρήξεις και υπερβάσεις πολιτικές για να υπηρετήσουν την κοινωνία και όχι να λειτουργούν σαν γραφειοκρατικοί διοικητικοί μηχανισμοί ανακυκλώνοντας τα αδιέξοδα των κυβερνητικών πολιτικών όταν έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των κοινωνιών που εκπροσωπούν.

Το Εργατικό Κέντρο Δράμας, καλεί τους γονείς, τους εργαζόμενους, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς να κλιμακώσουν ενωμένοι την πίεσή τους προς την Κυβέρνηση και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να διεκδικήσουν την μόρφωση των παιδιών τους.

Γιατί η μόρφωση δεν είναι εμπόρευμα αλλά το ύψιστο κοινωνικό αγαθό.

Η Διοίκηση


Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 28 Δεκέμβριος 2011 12:09
 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 26 Αύγουστος 2011 12:08

ΠΡΟΣ

Το ΙΚΑ Δράμας

Σας ενημερώνουμε ότι, σε έλεγχο που πραγματοποιήσαμε ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Δράμας, Γεώργιος Σαβρίδης και Σωτήριος Συνώλας αντίστοιχα, κατόπιν καταγγελίας που είχαμε, σε δημοτικό έργο στην Καλλίφυτο στις 30-7-2011, ημέρα Σάββατο στις 12.30 το μεσημέρι, βρήκαμε να εργάζεται σε οικοδομικές εργασίες διαμόρφωσης των χώρων τοποθετήσεις των κάδων συλλογής απορριμμάτων, άτομο το οποίο είναι αλλοδαπός, αγρότης, απασχολούμενος -κατά δική του ομολογία- στα χωράφια του προέδρου της Καλλιφύτου κ. Σταύρου Καρτσόγλου.

Ως εκ τούτων, σας παρακαλούμε να προβείτε κι εσείς σε έλεγχο από πλευράς της Υπηρεσίας, ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο της εισφοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 26 Αύγουστος 2011 12:26
 
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 26 Αύγουστος 2011 11:57

Επιστολή του Εργατικού Κέντρου Δράμας προς τον Υπουργό Απαχόλησης κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη σχετικά με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Π Ρ Ο Σ

Τον Υπουργό Απασχόλησης

κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Πολύς λόγος γίνεται καθημερινά για το θέμα των ΜΚΟ που συστάθηκαν πρόσφατα με μοναδικό και προφανή σκοπό τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ως φορείς υλοποίησης.

Σε πολλές περιπτώσεις, εύλογα προκύπτουν ερωτηματικά για το πώς συστάθηκαν αυτές οι ΜΚΟ και τους περαιτέρω στόχους που πιθανόν να υποκρύπτουν.

Έτσι και στο Νομό μας, η νεοσύστατη ΜΚΟ «Επι-μένουμε Δράμα» (αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία), που συστάθηκε στις 3 Ιουνίου 2011,(κατά την παράταση των προθεσμιών του προγράμματος) έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά και στους πλέον καλόπιστους. Μεταξύ αυτών, είναι και το θέμα της συμμετοχής στη Διοικούσα Επιτροπή μελών οι οποίοι είναι εκλεγμένοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα, ο κ. Θεόδωρος Μπέσσας ο οποίος είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Δράμας και πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου καθώς επίσης και ο κ. Ιωάννης Τελλίδης, ο οποίος είναι εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος της συμπολίτευσης.

Έτσι γεννάται το ερώτημα πως μπορούν τα παραπάνω φυσικά πρόσωπα (πολιτικά) των συμπραττόντων φορέων να ασκούν και διοίκηση στον φορέα υλοποίησης του προγράμματος;

Πως μπορεί ο διευθύνων σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας των Δήμων του Ν. Δράμας να νομιμοποιείται να παίζει τον κυρίαρχο ρόλο σε όλες τις διαδικασίες του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας και να συστεγάζεται η ΜΚΟ στο ίδιο κτίριο με την Αναπτυξιακή Εταιρεία των συμπραττόντων φορέων;

Σε πρόσφατες δηλώσεις στη Βουλή έχετε πει ότι θα εφαρμοστούν κανόνες διαφάνειας και ότι θα διερευνηθούν όλα τα πρόσωπα που απαρτίζουν τα Δ.Σ. των ΜΚΟ που έχουν αναδειχθεί ως φορείς υλοποίησης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Δεν μπορεί να αφήνεται διάφορους «παράγοντες» να παίζουν με την ανεργία των ανθρώπων και να την χρησιμοποιούν για πελατειακούς σκοπούς.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα μας, ζητάμε να διερευνήσετε το θέμα και να δώσετε τις απαραίτητες διευκρινήσεις για το αν υπάρχει ή όχι κώλυμα όσον αφορά τη συμμετοχή της συγκεκριμένης ΜΚΟ στο πρόγραμμα.

Επίσης τι μέτρα θα πάρετε για να αποτρέψετε τη δημιουργία μιας νέας στρατιάς «ομήρων» εργαζομένων;

Τι μέτρα θα πάρετε κατά της υποβάθμισης των ήδη κατακρεουργημένων εργασιακών σχέσεων που οδηγούν σε εργασιακή ζούγκλα;

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 29 Αύγουστος 2011 08:44
 
ΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 25 Αύγουστος 2011 08:54

Οι 80 θέσεις κοινωφελούς εργασίας που πήρε το Εργατικό Κέντρο Δράμας μέσω του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για το Νοσοκομείο περιλαμβάνουν τις ακόλουθες ειδικότητες:

Γενικών καθηκόντων (καθαριστές – κηπουροί): 14

Οικοδόμοι: 1

Ελαιοχρωματιστές: 1

Θερμαστές: 1

Μηχανοτεχνίτες: 1

Υδραυλικοί: 1

Ηλεκτρολόγοι: 1

Φύλακες: 5

Οδηγοί: 5

Τεχνολόγοι ιατρικών Τ.Ε. εργαστηρίων: 4

Δ.Ε. Παρασκευαστές: 6

Τ.Ε. Τεχνολόγοι ραδιολογίας Ακτινολογίας: 2

Δ.Ε. Εμφανιστές Χειριστές: 7

Φυσικοθεραπευτές: 1

Υ.Ε. Αρχειοθέτες: 2

Πληροφορικής: 2

Δ.Ε. Διοικητικοί: 8

Τ.Ε. Διοίκηση Μονάδων Υγείας: 4

Αποθηκάριοι: 4

Βοηθοί Αποθηκάριοι: 3

Τραπεζοκόμων: 4

Μάγειρας: 1

Βοηθοί Μάγειρα: 2

ΣΥΝΟΛΟ ΘΕΣΕΩΝ 80

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 29 Αύγουστος 2011 08:42
 
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 09 Ιούνιος 2011 12:32

EΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΡΑΜΑΣ - ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.

ΕΔΡΑ: ΔΡΑΜΑ - ΗΠΕΙΡΟΥ 2 - 66100 - ΤΗΛ.: 25210-32546 & 34529 – ΦΑΞ: 2521057889 email: eykdrama@otenet.gr

website: www.eykdramas.gr

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ 7/20-11-69 & 30/29-9-1972 & 17/27-1-2004

CENTER FOR CLERKS AND WORKERS GENERAL WORKERS ASSOCIATION DRAMA BRANCH

EPIROY 2 - 66100 DRAMA – TEL.: 003025210-32546 & 34529 – FAX: 2521057889, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας ανακοινώνει ότι συμμετέχει στο πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, για την παροχή τεχνικής υποστήριξης στους υπερχρεωμένους δανειολήπτες, για τον διακανονισμό των υφιστάμενων χρεών τους προς τις τράπεζες.

Κατόπιν τούτου, καλεί όλους τους καταναλωτές οι οποίοι βρίσκονται σε αδυναμία εξυπηρέτησης των καταναλωτικών (καταναλωτικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες, κλπ) και στεγαστικών δανείων (αγορά στέγης, επισκευαστικά δάνεια) να επικοινωνήσουν με το αρμόδιο τμήμα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

Τηλέφωνo: 210 8817730,

e-mail: info@eeke.gr,

Διεύθυνση: Ιουλιανού 28, 10433 Αθήνα

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, θα διαθέσει άμεσα στους ενδιαφερόμενους καταναλωτές οικονομικό σύμβουλο, για να διαμορφώσει τη σχετική πρόταση τους, που θα πρέπει να υποβληθεί στις δανείστριες τράπεζες.

Η Διοίκηση


Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 28 Ιούλιος 2011 12:33
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 61 62 63 64 65 66 67 68 69 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 68 από 69