ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γραφείο τύπου Ε.Υ.Κ. Δράμας   
Παρασκευή, 03 Μάρτιος 2017 12:19

Τα μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Δράμας, εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στους δύο νέους αντιδημάρχους του Δήμου Προσοτσάνης που προέρχονται από τους κόλπους της εργατικής τάξης και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Συγκεκριμένα, σήμερα ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 4 αντιδημάρχων από το Δήμαρχο Προσοτσάνης κ. Άγγελο Λύσσελη, μεταξύ των οποίων είναι ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας, συν. Πέτρος Παυλίδης και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων & Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά & τις Κατασκευές Ν. Δράμας, συν. Γιάννης Τερνεκτσής.

 

Ευχόμαστε και στους δύο Καλή θητεία και καλή Δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν!

Η Διοίκηση


 
Καθορισμός τιμής ανά τ.μ. για τις Εργατικές Κατοικίες PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γραφείο τύπου Ε.Υ.Κ. Δράμας   
Πέμπτη, 02 Μάρτιος 2017 09:56

Ανακοινώθηκε σήμερα από τον ΟΑΕΔ ο καθορισμός της τιμής στο ποσό των 304,41 ευρώ ανά τ.µ, για τις 11.134 Εργατικές Κατοικίες σε 150 οικισµούς όλης της χώρας.

Να θυμίσουμε ότι το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Δράμας, κατά τη διάρκεια της προεργασίας της ομάδας του υπουργείου Εργασίας για τον καθορισμό της ενιαίας τιμής, κατέβαλε αγωνιώδεις προσπάθειες να είναι όσο το δυνατό χαμηλότερη η τιμή ανά τετραγωνικό και στην κατεύθυνση αυτή, πραγματοποίησε 2 συσκέψεις με τους υπεύθυνους του Υπουργείου και τους οικιστές στη Δράμα. Η αρχική τιμή για τους οικισμούς στο Ν. Δράμας ήταν 446,05 Ευρώ ανά τ.μ.

Το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τον ΟΑΕΔ είναι το ακόλουθο:

Με βαρύνουσας σηµασίας απόφασή του, το ∆ιοικητικό Συµβούλιο του ΟΑΕ∆ καθόρισε χθες, σε εφαρµογή της υπουργικής απόφασης του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στα 304,41 ευρώ το τ.µ. την ενιαία τιµή παραχώρησης 11.134 κατοικιών του πρώην ΟΕΚ, σε 150 οικισµούς πανελλαδικά.

Με τον καθορισµό της ενιαίας τιµής παραχώρησης, ξεκινάει η διαδικασία έκδοσης και παράδοσης των Οριστικών Τίτλων Κυριότητας των κληρωθεισών κατοικιών σε όσους οικισµούς εκκρεµεί και δεν έχει ακόµα ξεκινήσει η έκδοση οριστικών παραχωρητηρίων.

Μέχρι σήµερα, ο τρόπος υπολογισµού και το υψηλό κόστος της τιµής παραχώρησης των κατοικιών οδηγούσαν σε επίπεδα τιµών που δεν αντιστοιχούσαν στις δυνατότητες των δικαιούχων και στις έννοιες “κοινωνική κατοικία” και “κοινωνική παροχή”. Την τελευταία δεκαετία οι τιµές ανά τετραγωνικό µέτρο κυµάνθηκαν από 650 έως 1035 ευρώ.

Προκειµένου να αποφευχθεί η δυσαρέσκεια και η αντίδραση των δικαιούχων οικιστών, είχε προκριθεί η λύση των προσωρινών παραχωρητηρίων µε ελάχιστη µηνιαία δόση, που είχε ως αποτέλεσµα τη δηµιουργία µιας όλο και µεγαλύτερης οµάδας πολιτών χωρίς οριστικό τίτλο ιδιοκτησίας που να κατοχυρώνει τα δικαιώµατά τους. Ταυτόχρονα είχε οδηγήσει τα έσοδα του τ.ΟΕΚ και νυν ΟΑΕ∆ σε µείωση, µε αποτέλεσµα να έχει εισπραχθεί περίπου το 10% από τις δόσεις των προσωρινών παραχωρητηρίων, ήτοι µόλις 41 εκ. ευρώ.

Με σκοπό την ισόνοµη και δίκαιη αντιµετώπιση όλων των οικιστών, η ενιαία τιµή θα εφαρµοστεί και για όλους όσοι έχουν στην κατοχή τους οριστικούς τίτλους µε τιµή παραχώρησης άνω των 304,41 ευρώ ανά τετραγωνικό µέτρο και δεν έχουν εξοφλήσει το τίµηµα.

“Ο ΟΑΕ∆ συµµετείχε στην Επιτροπή του Υπουργείου Εργασίας για την διαµόρφωση του τρόπου υπολογισµού της ενιαίας τιµής παραχώρησης κατοικιών που καθόρισε η υπουργική απόφαση. Για το καθορισµό της τιµής σε χαµηλά επίπεδα, λάβαµε υπόψιν τη δυσχερή οικονοµική κατάσταση των οικιστών, την αλλαγή των χαρακτηριστικών των δικαιούχων (αύξηση ποσοστού ανέργων, αύξηση ποσοστού συνταξιούχων, αλλαγή οικογενειακής κατάστασης), ενώ αποφύγαµε να µετακυλίσουµε στους δικαιούχους οικιστές το κόστος από τυχόν αδυναµίες και αστοχίες του κράτους. Στοίχηµα για τον ΟΑΕ∆ είναι να µπορέσει να επιταχύνει τη διαδικασία έκδοσης των οριστικών παραχωρητηρίων, δεδοµένου ότι αυτή είναι αρκετά χρονοβόρα, καθώς χρειάζεται να επιλυθούν συσσωρευµένα προβλήµατα και εκκρεµότητες τεχνικής και νοµικής φύσεως” δήλωσε η διοικήτρια του ΟΑΕ∆ Καθηγήτρια Μαρία Καραµεσίνη.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 02 Μάρτιος 2017 09:58
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γραφείο τύπου Ε.Υ.Κ. Δράμας   
Τρίτη, 31 Ιανουάριος 2017 13:29

Αριθ. Πρωτ.:814/Φ.44                                                                         Δράμα, 16 Ιανουαρίου 2017

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η

Προς τους εκλεγμένους αντιπροσώπους

των Σωματείων μελών του Ε.Υ.Κ. Δράμας

Σας ενημερώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Υ.Κ. Δράμας αποφάσισε την πραγματοποίηση της Τακτικής Απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του για την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2016 στις 18.00 το απόγευμα.

Για το λόγο αυτό καλούμε τους εκλεγμένους αντιπροσώπους από τα Σωματεία μέλη του Ε.Υ.Κ. Δράμας να παραβρίσκονται και να συμμετέχουν στις εργασίες της απαραιτήτως.

Θέματα της Γενικής Συνέλευσης είναι:

1. Διοικητικός Απολογισμός 2016

2. Οικονομικός Ισολογισμός 2016 και Προϋπολογισμός 2017

3. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.

4. Τοποθετήσεις Αντιπροσώπων.

5. Δευτερολογία Προέδρου.

6. Ενημέρωση για την Αναπτυξιακή Δράμας Α.Ε. – Λήψη απόφασης με ψήφιση

7. Ψηφοφορία για έγκριση ή μη του Διοικητικού Απολογισμού, του Οικονομικού Ισολογισμού και του Προϋπολογισμού.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Η παρουσία όλων των εκλεγμένων αντιπροσώπων κρίνεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.


Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 31 Ιανουάριος 2017 13:38
 
Ευχές 2017 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γραφείο τύπου Ε.Υ.Κ. Δράμας   
Τρίτη, 20 Δεκέμβριος 2016 09:55

 
Καθορισμός τιμής για τις εργατικές κατοικίες σε όλη τη χώρα PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γραφείο τύπου Ε.Υ.Κ. Δράμας   
Πέμπτη, 15 Δεκέμβριος 2016 10:27

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 14/12/2016, στο Εργατικό Κέντρο Δράμας με τους υπεύθυνους του Υπουργείου Εργασίας κ.κ. Μουζάλα & Αντωνάκο για το θέμα του καθορισμού τιμής/τ.μ. των Εργατικών Κατοικιών.

Όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο προσανατολίζεται στο να δώσει επιτέλους λύση στους οικιστές των εργατικών κατοικιών σε όλη τη χώρα που δεν έχουν πάρει οριστικά παραχωρητήρια στα χέρια τους. Συγκεκριμένα, πρόκειται για περίπου 11.500 οικογένειες, μεταξύ των οποίων, περισσότερες από 500 στην ΠΕ Δράμας.
Η λύση που διαφάνηκε ως η πλέον καλύτερη για όλου,ς είναι ο καθορισμός ενιαίας τιμής/τ.μ., με δυνατότητα αποπληρωμής των ποσών, είτε σε 360 μηνιαίες δόσεις (30 έτη), είτε εφάπαξ καταβολή του 50% του ποσού σε διάστημα 5 ετών. Η λύση αυτή προωθείτε ώστε στο προσεχές διάστημα να ψηφιστεί και να κυρωθεί.
Στη συνάντηση, εκτός από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου, παραβρέθηκαν κι ενημερώθηκαν πολλοί οικιστές και ανταλλάχθηκαν απόψεις για το θέμα.
Οι οικιστές από την πλευρά τους, θεωρούν το τίμημα υψηλό για τις δυνατότητές τους, αν και είναι σαφώς μικρότερο από αυτό που είχε καθοριστεί αρχικά, πριν μια πενταετία.
Στην παρέμβασή του, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας, συν. Γ. Σαβρίδης, τόνισε πως το σύστημα του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, ήταν ανταποδοτικό και είχε την έννοια ότι πληρώνουμε όλοι εισφορές, παίρνουμε παροχές, τις οποίες ξεπληρώνουμε για να μπορούν να πάρουν παροχές και οι επόμενες γενιές. Αυτό είναι το πνεύμα της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων και πρέπει να τηρείται, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν τις παροχές όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι.

Τέλος, ζήτησε να συνεχιστεί η στεγαστική συνδρομή από την πλευρά της πολιτείας με νέα προγράμματα δανείων και εργατικών κατοικιών ώστε και οι νέοι άνθρωποι να μπορούν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 15 Δεκέμβριος 2016 10:34
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 8 από 66