ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΡΑΜΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γραφείο τύπου Ε.Υ.Κ. Δράμας   
Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2016 15:06

 
Εορτασμός Πολυτεχνείου 2016 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γραφείο τύπου Ε.Υ.Κ. Δράμας   
Πέμπτη, 17 Νοέμβριος 2016 14:14

!

O πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Δράμας, εκπροσωπώντας τον κόσμο της εργασίας στη Δράμα, συμμετείχαμε στην εκδήλωση μνήμης για τους ήρωες της 17ης Νοέμβρη 1973, ημέρα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, και αποδώσαμε φόρο τιμής στους αγωνιστές εκείνους που είχαν το σθένος να ξεσηκωθούν και να προτάξουν το ανάστημά τους στην ξενόφερτη Χούντα.
Σχεδόν τίποτε δεν έχει αλλάξει...
Οι νέοι ξεσηκώθηκαν, εναντιώθηκαν στη χούντα των συνταγματαρχών και διεκδίκησαν το αιώνιο δικαίωμα στην ελευθερία. Και υπήρξαν θύματα. Οι φοιτητές στην Ελλάδα που ξεσηκώθηκαν τότε, υπενθύμισαν στον Έλληνα να διεκδικεί και να ελπίζει. Και καλούσαν Στρατό και Αστυνομία, την ώρα που τους χτυπούσαν, να ενωθούν μαζί τους, κόντρα σε ένα αυταρχικό καθεστώς.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους δυσβάσταχτα βάρη, οι συνταξιούχοι ζουν με συντάξεις πείνας, οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται χάνοντας κάθε ελπίδα για το αύριο και οι νέοι βλέπουν το μέλλον τους να υποθηκεύεται, τα αιτήματα του Πολυτεχνείου για «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» καθίστανται επίκαιρα και διαχρονικά. 
Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, σπουδαστές και νεολαία συνεχίζουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις για δημοκρατία και ισονομία, για αποφάσεις και μέτρα που θα ανατρέψουν τη δραματική κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.
Εδώ και 7 χρόνια ζούμε κυβερνήσεις που μεταφέρουν ξενόφερτες εντολές της τρόικα, του ΔΝΤ αλλά και άλλων, που σκοπό και στόχο έχουν τη διάλυση του ελληνικού λαού με αποκορύφωμα τη σημερινή κυβέρνηση που πολλά από τα στελέχη της ήταν πρωτοστάτες στο Πολυτεχνείο, αλλά τώρα έχουν υποκύψει και σιωπούν…
Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον, ο ελληνικός λαός, σύσσωμος να ξεσηκωθεί με οποιοδήποτε τίμημα και να αντισταθεί στη λαίλαπα που συρρικνώνει τα πάντα: την Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλεια και Πρόνοια.
Είναι επιτακτική ανάγκη στη μνήμη των ηρώων του Πολυτεχνείου, αλλά και όλων των Ελλήνων ηρώων που ρίσκαραν τη ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο στη χώρα μας, να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα, μέσα από την οργανωμένη πάλη με πορείες διαμαρτυρίας, συλλαλητήρια και μαζικές κινητοποιήσεις.
ΖΗΤΩ Η 17η ΝΟΕΜΒΡΗ

 

 
Έναρξη ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2016-2017 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γραφείο τύπου Ε.Υ.Κ. Δράμας   
Δευτέρα, 07 Νοέμβριος 2016 14:36

Ξεκινά σήμερα Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 14.00 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2016-2017. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από όλους τους ενδιαφερόμενους -δικαιούχους και παρόχους- μέχρι την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 23:59. Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 έως την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια:

· από μία έως 10 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω ή

· από μία έως 5 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Όσοι χρήστες δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, οφείλουν να προσέλθουν εγκαίρως στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στις οποίες ανήκουν, για την έκδοση κωδικών πρόσβασης. Δεν απαιτείται η προσέλευση στις Υπηρεσίες για όσους είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Οργανισμού και παράλληλα διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για το TAXISnet, καθώς με την εισαγωγή στο σύστημα των κωδικών αυτών, μπορούν να πιστοποιηθούν αυτόματα και ως χρήστες του ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες κατά το έτος 2015:

· είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ ή

· έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

· έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή

· συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας),

καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων και ωφελουμένων του προγράμματος είναι 150.000 άτομα, ο δε προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 10.000.000 ευρώ.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα, όπως αυτά περιγράφονται στη Δημόσια Πρόσκληση, που διαθέτουν σε ισχύ κατά την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης και καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας τους καθώς και όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοσή του. Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά, αυτά επισυνάπτονται στις ηλεκτρονικές αιτήσεις. Συνεπώς, δεν υπάρχει υποχρέωση προσέλευσης στις Υπηρεσίες για την προσκόμιση δικαιολογητικών. Παρ’ όλα αυτά, αν κάποιοι δικαιούχοι αδυνατούν να επισυνάψουν τα δικαιολογητικά στην αίτησή τους, όταν αυτά απαιτούνται, μπορούν να προσέλθουν στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για την προσκόμισή τους μέχρι την επομένη της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων, δηλαδή έως την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016, και ώρα 13:00. Οι πάροχοι αποστέλλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο τα δικαιολογητικά μέχρι τις 20 Νοεμβρίου ώρα 23.59.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.

 
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γραφείο τύπου Ε.Υ.Κ. Δράμας   
Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2016 13:05

Από τη στιγμή της διάλυσης των πολυϊατρείων του ΙΚΑ και την καθιέρωση του ΕΟΠΥΥ, γινόμαστε διαρκώς δέκτες παραπόνων από ασφαλισμένους σχετικά τόσο με τα διαθέσιμα ραντεβού των ιατρών συμβεβλημένων του ΕΟΠΥΥ όσο και για τα 10 Ευρώ που ζητάνε για να γράψουν φάρμακα.
Γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τη διαδικασία ο κάθε γιατρός υποχρεούται να  δέχεται ραντεβού και να εξετάζει μέχρι 200 ασθενείς το μήνα και να μην τους παίρνει
χρήματα για να τους γράφει εξετάσεις και φάρμακα, ενώ αντιθέτως η πρακτική που ακολουθούν οι περισσότεροι γιατροί του ΕΟΠΥΥ είναι να ισχυρίζονται ότι έχουν
καλύψει τα 200 ραντεβού και επιπλέον να ζητάνε 10 Ευρώ ανεξαρτήτως, για να γράψουν συνταγές.
Υπενθυμίζουμε ότι, υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα στο οποίο ο πολίτης μπορεί να ελέγξει τη διαθεσιμότητα του κάθε γιατρού. Τις περισσότερες φορές που διασταυρώσαμε στο σύστημα τα ραντεβού, διαπιστώσαμε ότι ενώ υπήρχε διαθεσιμότητα, υπήρχε άρνηση από πλευράς των γιατρών για ραντεβού μέσω ΕΟΠΥΥ.
Σας παρακαλούμε να συστήσετε στα μέλη σας που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ να συμμορφωθούν με τους κανόνες και να σταματήσουν να παρανομούν, εις βάρος των ασφαλισμένων, διότι στην επόμενη καταγγελία που θα έχουμε, θα προβούμε με τη σειρά μας σε επώνυμη καταγγελία προς το Υπουργείο και τον ΕΟΠΥΥ.

 

 

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2016 13:10
 
ΝΕΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γραφείο τύπου Ε.Υ.Κ. Δράμας   
Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2016 11:18

Η είδηση ενός ακόμη θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος, μας γέμισε με θλίψη και οργή. Χθες, ένας συνάδελφος, εργαζόμενος στο εργοστάσιο Μάρμαρα Καβάζη & ΣΙΑ ΟΕ, έχασε τη ζωή του κατά την ώρα εργασίας του. Στο ίδιο εργοστάσιο, σήμερα δουλεύουν κανονικά σα να μην συμβαίνει τίποτε… Αν είχε λίγη ευαισθησία η πλευρά της εργοδοσίας, σίγουρα θα έκλεινε το εργοστάσιο για μια – δυο μέρες… Ποια είναι η ψυχολογία των υπολοίπων εργαζομένων σήμερα, όταν χθες μπροστά στα μάτια τους χάθηκε ο συνάδελφός τους, ώστε να τους επιβάλλει η εργοδοσία να πάνε στη δουλειά.

Ο κατάλογος των νεκρών εργαζομένων ολοένα και μακραίνει και ιδιαιτέρως στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στον κλάδο του μαρμάρου, για τον οποίο ακούμε συνέχεια την άνοδό του στις εξαγωγές και άρα την εισροή κεφαλαίων και κερδών, τον οποίο όλοι χειροκροτούν αλλά ταυτόχρονα όλοι σιωπούν για το φόρο αίματος των εργαζομένων στον συγκεκριμένο κλάδο…

Τα έχουμε επισημάνει άπειρες φορές και θα τα ξαναπούμε:

§ Εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των όρων Υγιεινής & Ασφάλειας από την Επιθεώρηση Μεταλλείων για τα λατομεία και της Τεχνικής Επιθεώρησης στους υπόλοιπους χώρους εργασίας.

§ Αυστηρά πρόστιμα σε όσους δεν εφαρμόζουν τους κανονισμούς και κλείσιμο των παραγωγικών μονάδων όταν δεν συμμορφώνονται οι εργοδότες.

§ Δημιουργία παραρτήματος Επιθεώρησης Μεταλλείων στη Δράμα

§ Ευαισθητοποίηση των εργοδοτών ώστε να δίνουν βαρύτητα στην ασφάλεια των εργαζομένων και όχι στην αύξηση των κερδών τους.

Αναρωτιόμαστε αυτή η πολιτεία πότε θα ευαισθητοποιηθεί και θα πάρει τα απαραίτητα μέτρα; Αναρωτιόμαστε ως πότε θα συνεχίσουμε να θρηνούμε συναδέλφους;

Αναρωτιόμαστε γιατί οι ίδιοι οι εργοδότες δεν φροντίζουν για την ασφάλεια του προσωπικού τους;

Το Εργατικό Κέντρο Δράμας σε τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνει ημερίδες σχετικά με την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Οι εργοδοτικές οργανώσεις δεν έχουν κάνει ποτέ κάτι αντίστοιχο, αλλά ούτε έρχονται να παρακολουθήσουν τις ημερίδες αυτές.

Εάν όλα αυτά δεν γίνουν, πρέπει να νιώθετε συνένοχοι όλοι, πολιτεία, υπηρεσίες, εργοδότες.

Τα μέλη του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Δράμας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ας είναι ελαφρύ το χώρα που θα τον σκεπάσει!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2016 11:20
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 11 από 68