ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 13 Ιούλιος 2012 11:50

Δράμα, 13 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ψ Η Φ Ι Σ ΜΑ Σ Υ Μ Π Α Ρ Α Σ Τ Α Σ Η Σ

Σ Τ Ο Υ Σ       Δ Η Μ Ο Σ Ι Ο Υ Σ             Υ Π Α Λ Λ Η Λ Ο Υ Σ

 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Δράμας και τα Σωματεία της Δύναμης του συμπαραστέκονται στα πλαίσια της ταξικής τους αλληλεγγύης όλους του Δημόσιους Υπαλλήλους του Νομού Δράμας στον αγώνα τους για την επαναχορήγηση του επιδόματος Παραμεθορίων Περιοχών.

Μας δημιουργεί ιδιαίτερη εντύπωση η βιασύνη ενός Υπηρεσιακού Υπουργού να εκδώσει μια εγκύκλιο παραμονές των εκλογών και να μην αφήσει ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα να το χειριστεί μια Κυβέρνηση που θα προέκυπτε από την ψήφο του λαού στις 17 Ιουνίου 2012.

Καλούμε την Κυβέρνηση η οποία προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές στην επαναχορήγηση του επιδόματος Παραμεθορίων Περιοχών και να άρει την αδικία σε σχέση με τους εργαζόμενους Δημοσίους Υπαλλήλους των γειτονικών νομών.

Ο Νομός Δράμας κομμάτι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι από τους φτωχότερους με το μικρότερο κατά κεφαλί ΑΕΠ.

Βρίσκεται σε δυσχερή θέση πρόσβασης προς το Κέντρο της Χώρας με αποτέλεσμα να απαιτούνται πρόσθετα έξοδα μετακίνησης.

Οι ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες απαιτούν περισσότερα έξοδα π.χ. για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες.

Η μείωση του εισοδήματος των Δημοσίων Υπαλλήλων του Νομού μας μαζί με την ιδιαίτερα αποβιομηχάνιση και την ανεργία αποτελούν ένα μίγμα καταστροφής τη όποιας εναπομείνασας κίνησης στην αγορά της Δράμας.

Κ α λ ο ύ μ ε όλους του Φορείς του Νομού Δράμας

§ Να στηρίξουν με όλες του τις δυνάμεις το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων Δημοσίων Υπαλλήλων του Νομού μας.

§ Να δεσμευτούν ότι θα βρεθούν απέναντι στις οποιεσδήποτε πολιτικές συρρίκνωσης – μείωσης του εισοδήματος των Ιδιωτικών και Δημοσίων Υπαλλήλων και σε οποιαδήποτε κατάργηση ή αφαίρεση οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων ( υγείας, ασφάλισης, κοινωνικών παροχών κ.τ.λ.) που εντάσσονται στις μνημονιακές πολιτικές που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας.

Κ α λ ο ύ μ ε όλους του συναδέλφους Ιδιωτικούς και Δημόσιους Υπαλλήλους να χτίσουμε από κοινού ένα πλατύ μέτωπο αλληλεγγύης και υπεράσπισης όλων των κοινωνικών κατακτήσεων.

Κ α λ ο ύ μ ε τη Δραμινή Κοινωνία, τους Πολίτες στη διαμόρφωση μετώπου αντίστασης και ανατροπής αυτών των πολιτικών.


Η Διοίκηση

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 13 Ιούλιος 2012 12:04