ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΥΚ & ΑΔΕΔΥ ΔΡΑΜΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γραφείο τύπου Ε.Υ.Κ. Δράμας   
Τρίτη, 06 Νοέμβριος 2012 09:23

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Δράμας

&

Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Δράμας

Δράμα, 6 Νοεμβρίου 2012

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

&

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΔΕΔΥ ΔΡΑΜΑΣ

ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Στη Δράμα σήμερα, ημέρα Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012, συγκεντρωθήκαμε όλοι οι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, έμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες, αγρότες του Νομού Δράμας για να διατρανώσουμε την αντίθεση μας και να καταδικάσουμε τις μνημονιακές πολιτικές της Κυβέρνησης και της Τρόικας και των νέων μέτρων του προγράμματος των 13,50 δις € που στην πράξη θα υπερβεί τα 20 δις € και θα ισοπεδώσουν τη Κοινωνία. Αν περάσουν τα νέα επώδυνα μέτρα και αν εφαρμοστούν, τότε θα έχουμε ολική επαναφορά στις συνθήκες ζωής της δεκαετίας του ’50 και του ’60. Θα ζήσουμε σε μια Ελλάδα της απόλυτης φτώχειας, της εκτεταμένης ανεργίας και της εξαθλίωσης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

§ αλλαγή πολιτικής προς όφελος των εργαζομένων και της Κοινωνίας μέσα από την κατάργηση των μνημονίων της αναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης και της μη πληρωμής του επαχθούς χρέους.

§ ενίσχυση εισοδημάτων για το σταμάτημα της ύφεσης

§ ανάπτυξη, απασχόληση, κοινωνική συνοχή και ευημερία των ανθρώπων και όχι των αριθμών και των κερδών και των τραπεζών

§ απόκρουση και ανατροπή του Νεοφιλελευθερισμού, των Μνημονίων και των Δανειακών συμβάσεων.

Οι Εργαζόμενοι, οι Συνταξιούχοι, οι Άνεργοι, οι Έμποροι, οι Επαγγελματίες, οι Αγρότες, ο Ελληνικός λαός, αρνούνται να πληρώσουν την Κρίση τους.

Γι’ αυτό ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ, ΑΠΕΡΓΟΥΝ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ:

ü Την απόκρουση του κύματος των απολύσεων και της ΑΝΕΡΓΙΑΣ, τη διασφάλιση ΟΛΩΝ των θέσεων εργασίας.

ü Την ουσιαστική ενίσχυση των ανέργων, με την αύξηση και όχι την μείωση του επιδόματος ανεργίας, καθώς και με τη χορήγηση πρόσθετων κοινωνικών παροχών.

ü Την ενίσχυση των εισοδημάτων χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.

ü Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα ενίσχυσης των επενδύσεων και της ανάπτυξης για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και απασχόλησης προϋπόθεση αναγκαία και απαραίτητη για την έξοδο από την κρίση και την ύφεση.

ü Ανατροπή του Νομικού πλαισίου για τις ΣΣΕ, αλλά και τον απόλυτο σεβασμό και ισχύ ΟΛΩΝ των ΣΣΕ σε όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα καθώς και στις επιχειρήσεις και οργανισμούς του Δημοσίου.

ü Την υπεράσπιση του οκτάωρου και της πενθήμερης απασχόλησης.

ü Την αντιμετώπιση και πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας στην αγορά. Το πάγωμα των τιμολογίων των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών.

ü Τη διασφάλιση του Δημόσιου και κοινωφελούς χαρακτήρα των ΔΕΚΟ και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με την παροχή φθηνών και ποιοτικών υπηρεσιών και αγαθών προς το κοινωνικό σύνολο (ΕΛΤΑ, ΔΕΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΛΙΜΑΝΙΑ κ.α.).

ü Απαιτούμε το σταμάτημα κάθε συζήτησης και διαμόρφωσης συνθηκών εγκατάστασης ΕΟΖ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες) στην περιοχή μας, που διαμορφώνουν εργασιακές και ασφαλιστικές συνθήκες Νταχάου

ü Αναβάθμιση και ενίσχυση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας – Υγείας – Πρόνοιας

ü Όχι στις καταργήσεις – συγχωνεύσεις – ενοποιήσεις Υπηρεσιών του Δημοσίου

ü Καμία απόλυση και κανένα καθεστώς εφεδρείας για τους εργαζόμενους σε οποιαδήποτε υπηρεσία του Δημοσίου

ü Αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων και επιστροφή των κλεμμένων των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία λεηλατήθηκαν.

Παλεύουμε να μην περάσουν τα μέτρα, να ανατραπεί αυτή η πολιτική και οι φορείς που την υπηρετούν. Πρέπει να κάνουμε από εδώ και μπρος δική μας υπόθεση τον αγώνα κάθε μέρα, γιατί δεν αξίζει για μας και τα παιδιά μας αυτή η κοινωνική καταστροφή.

Ε ξ ο υ σ ι ο δ ο τ ο ύ μ ε:

τους παρακάτω φορείς να επιδώσουν το ψήφισμα στα αρμόδια υπουργεία

  • Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Δράμας
  • Ν. Τ. ΑΔΕΔΥΔράμας

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΚ ΔΡΑΜΑΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Σαβρίδης Σωτήριος Συνώλας

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΔΡΑΜΑΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Αρναούτης Γεώργιος Σαλπιστής