Συνεχίζεται η καταβολή του επιδόματος γάμου PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γραφείο τύπου Ε.Υ.Κ. Δράμας   
Τρίτη, 02 Απρίλιος 2013 12:30

 

Δράμα, 2 Απριλίου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΙΣΧΥΟΣ ΤΗΣ ΕΓΣΣΕ 2010-2012

ΚΑΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΓΑΜΟΥ

Τα μέλη του Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Δράμας ανακοινώνουν ότι μετά την είδηση που αναμεταδόθηκε σχετικά με την υποτιθέμενη λήξη στις 31/3/2013 της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και σύμφωνα με εγκύκλιο της Νομικής Υπηρεσίας της ΓΣΕΕ διευκρινίζεται ότι η ΕΓΣΣΕ, που έληξε αναγκαστικά στις 14/2/2013, σύμφωνα με την ΠΥΣ 6/2012, διανύει ήδη το στάδιο της τρίμηνης παράτασης της και κατά συνέπεια το προβλεπόμενο από αυτήν επίδομα γάμου καθώς και οι υπόλοιποι κανονιστικοί όροι ισχύουν τουλάχιστον έως τις 15/5/2013.

Προειδοποιούμε τους εργοδότες να μην αποτολμήσουν την περικοπή του επιδόματος γάμου και την περαιτέρω μείωση μέσω του επιδόματος γάμου των αποδοχών των εργαζόμενων γιατί θα πυροδοτήσουν ανεξέλεγκτες αντιδράσεις.

Ταυτόχρονα γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς ΓΣΕΕ η οποία πιέζει στην κατεύθυνση υπογραφής νέας ΕΓΣΣΕ η οποία θα προβλέπει την απρόσκοπτη συνέχιση καταβολής του επιδόματος γάμου και της εκπλήρωσης του συνόλου των ειδικών κανονιστικών όρων και μετά τη λήξη της τρίμηνης παράτασης.

Είναι αυτονόητο ότι η Συνομοσπονδία συνεχίζει και τον δικαστικό αγώνα για την ακύρωση της ΠΥΣ 6/2012. Ήδη, εκκρεμεί η έκδοση της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο έχει προσφύγει η ΓΣΕΕ προσβάλλοντας τον προφανή αντισυνταγματικό της χαρακτήρα.

H Διοίκηση


 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 02 Απρίλιος 2013 12:57