Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους του τουριστικού τομέα ηλικίας έως 29 ετών PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γραφείο τύπου Ε.Υ.Κ. Δράμας   
Δευτέρα, 13 Μάιος 2013 10:13

Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους

του τουριστικού τομέα ηλικίας έως 29 ετών

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας έχει καλέσει τον ΣΕΤΕ ως θεσμικό κοινωνικό εταίρο για την υλοποίηση του προγράμματος "Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους στον κλάδο του τουρισμού ηλικίας έως 29 ετών".

Το πρόγραμμα αυτό αφορά στην παροχή σε 10.000 άνεργους νέους ηλικίας από 18 έως 29 ετών που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων / ΤΕΙ και απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης οι οποίες περιλαμβάνουν:

· Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών σε οριζόντιες και εξειδικευμένες δεξιότητες.

  • Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα διάρκειας 500 ωρών, η οποία δεν θα υπερβαίνει τους 5 μήνες.

Η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής των ωφελουμένων αρχίζει από 10/05/2013 και λήγει την 27/5/2013 και ώρα 24.00

Ο ωφελούμενος για την εγγραφή του στον πάροχο κατάρτισης οφείλει να προσκομίσει:

· Την Αίτηση Συμμετοχής του.

  • Τα δικαιολογητικά για την τεκμηρίωση των στοιχείων που δήλωσε στην Αίτηση Συμμετοχής του.

Δικαιολογητικά που θα πρέπει να κατατεθούν:

Για την ομάδα ωφελουμένων «Απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ ΤΕΙ»

  • Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο ή άλλο πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας.
  • Επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίου ανώτατης εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ, στο οποίο θα πρέπει να αναγράφεται ο βαθμός και η ημερομηνία κτήσης του (διαφορετικά να συνοδεύεται από άλλο επίσημο έγγραφο του Πανεπιστημίου/ τεχνολογικού ιδρύματος στο οποίο θα αναγράφεται η σχετική πληροφορία) ή Επικυρωμένο αντίγραφο βεβαίωσης περί αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων, πτυχιούχων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης, από το ΣΑΕΙ ή το ΣΑΕΠ.
  • Επικυρωμένο αντίγραφο τυχόν μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και της θεματικής του.
  • Επικυρωμένα αντίγραφα πιστοποιητικών γνώσης ξένων γλωσσών εφόσον υπάρχει, σύμφωνα με το παράρτημα της πρόσκλησης.
  • Επικυρωμένο αντίγραφο του Εκκαθαριστικού της Εφορίας ατομικό ή οικογενειακό του οικονομικού έτους 2012 (εισοδήματα 2011).
  • Επικυρωμένο αντίγραφο της κάρτας ανεργίας του εν ισχύ.
  • Αντίγραφο τραπεζικού λογαριασμού με πρώτο όνομα του ωφελούμενου

Για την ομάδα ωφελουμένων «Απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας ή μεταδευτερο-βάθμιας εκπαίδευσης»

  • Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο ή άλλο πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας.
  • Επικυρωμένο αντίγραφο του Εκκαθαριστικού της Εφορίας ατομικό ή οικογενειακό του οικονομικού έτους 2012 (εισοδήματα 2011).
  • Επικυρωμένο αντίγραφο τίτλου σπουδών αναγνωρισμένης σχολής τουριστικών επαγγελμάτων εφόσον υπάρχει.
  • Επικυρωμένο αντίγραφο πιστοποιητικού γνώσης ξένης γλώσσας εφόσον υπάρχει, σύμφωνα με το παράρτημα της πρόσκλησης.
  • Επικυρωμένο αντίγραφο πιστοποιητικού γνώσης δεύτερης ξένης γλώσσας εφόσον υπάρχει, σύμφωνα με το παράρτηματης παρούσας.
  • Επικυρωμένο αντίγραφο της κάρτας ανεργίας του εν ισχύ.
  • Αντίγραφο τραπεζικού λογαριασμού με πρώτο όνομα του ωφελούμενου

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 20 Μάιος 2013 12:36