ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γραφείο τύπου Ε.Υ.Κ. Δράμας   
Τετάρτη, 14 Σεπτέμβριος 2016 13:29

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Δράμας συνάντηση με τους εκπροσώπους του Υπουργείου Εργασίας κ.κ. Μ. Μουζάλα και Π. Αντωνάκο με θέμα τον καθορισμό τιμής των εργατικών κατοικιών στους οποίους δεν έχουν δοθεί οριστικά παραχωρητήρια.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας, συν. Γ. Σαβρίδης, ως συντονιστής της όλης προσπάθειας, δήλωσε ότι ο στόχος του Υπουργείου όπως διαφαίνεται είναι σε σωστή κατεύθυνση παρ’ όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν και είναι ευχής έργον αυτή η υπόθεση της διανομής των οριστικών παραχωρητηρίων να λυθεί επιτέλους για να μην κρατούνται σε ομηρία οι δικαιούχοι.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του υπουργείου, κατέστησαν σαφές ότι γνωρίζουν ακριβώς την κατάσταση που επικρατεί στους οικισμούς, τις κακοτεχνίες και τα προβλήματα τα οποία καλέστηκαν να αντιμετωπίσουν οι δικαιούχοι. Δήλωσαν ότι, στις προθέσεις τους είναι να εξετάσουν σε βάθος το θέμα με απώτερο σκοπό να μην αδικηθούν οι δικαιούχοι.

Στόχος τους είναι να φθάσουν στον ενιαίο υπολογισμό τιμής ανά τετραγωνικό μέτρο, τιμή η οποία θα είναι χαμηλότερη από αυτήν που έχει οριστεί πριν από μερικά χρόνια.

Κατά τη συνάντηση, πολλοί κάτοικοι των οικισμών της Π.Ε. Δράμας έλαβαν το λόγο και εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις κακοτεχνίες των κατοικιών που παρέλαβαν καθώς και την αδυναμία τους να πληρώσουν χρήματα τα οποία αφ’ ενός είναι πολλά για τις δυνατότητες τους και αφ’ ετέρου είναι δυσανάλογα ως προς την ποιότητα των σπιτιών που τους δόθηκαν.

Οργή, θυμός και αγανάκτηση ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά όλων των παρεμβάσεων των δικαιούχων, καθώς τα προβλήματα στις εργατικές κατοικίες τόσο εντός όσο και εκτός, στους οικισμούς, είναι πολλά. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στον οικισμό του Αγίου Σάββα,  που εδώ και 3 χρόνια τα φώτα στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στον οικισμό δεν δουλεύουν, γεγονός που ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια των πεζών. Η πλειονότητα των δικαιούχων ήταν της άποψης ότι πρέπει να καθοριστεί ένα συμβολικό ποσό της τάξης των 3.000 – 5.000 Ευρώ ανά διαμέρισμα, αφού ήδη έχουν ξοδέψει πολλά χρήματα για να διορθώσουν τις κακοτεχνίες. Επιπλέον, όλοι συμφώνησαν ότι ο ενιαίος υπολογισμός για όλη τη χώρα, δημιουργεί διακρίσεις σε βάρος των δικών μας περιοχών έναντι των ανεπτυγμένων (Αθήνα, Κρήτη, Ρόδος κ.λπ.)

Ανάλογα του κλίματος, ήταν και αυτά που είπε ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου, κ. Β. Γιαννόπουλος, εκπροσωπώντας όλους τους κατοίκους της ακριτικής περιοχής, ο οποίος και ζήτησε ευνοϊκότερη μεταχείριση για τους ανθρώπους που ζούνε εκεί με τις ιδιαίτερες αντίξοες καιρικές –και όχι μόνο- συνθήκες και είναι σημαντικό να παραμείνουν στον τόπο τους. Ανέφερε –μεταξύ άλλων- ότι ήδη στο Νευροκόπι έχουν ανάψει τις σόμπες και η κατάσταση στην οποία είναι οι εργατικές κατοικίες από άποψη θερμομόνωσης τετραπλασιάζουν το κόστος της θέρμανσης, το οποίο για τους Νευροκοπιώτες διαρκεί 9 μήνες το χρόνο λόγω των ιδιαιτέρων χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Τέλος, παρόντες στη συνάντηση ήταν ο βουλευτής Δράμας κ. Δ. Κυριαζίδης ο οποίος στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι έχει ασχοληθεί κι αυτός με το θέμα των εργατικών κατοικιών καθώς και ο αντιδήμαρχος κ. Άγγ. Σολάκης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Δράμας.

Η Διοίκηση

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 14 Σεπτέμβριος 2016 13:43