ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γραφείο τύπου Ε.Υ.Κ. Δράμας   
Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2016 13:05

Από τη στιγμή της διάλυσης των πολυϊατρείων του ΙΚΑ και την καθιέρωση του ΕΟΠΥΥ, γινόμαστε διαρκώς δέκτες παραπόνων από ασφαλισμένους σχετικά τόσο με τα διαθέσιμα ραντεβού των ιατρών συμβεβλημένων του ΕΟΠΥΥ όσο και για τα 10 Ευρώ που ζητάνε για να γράψουν φάρμακα.
Γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τη διαδικασία ο κάθε γιατρός υποχρεούται να  δέχεται ραντεβού και να εξετάζει μέχρι 200 ασθενείς το μήνα και να μην τους παίρνει
χρήματα για να τους γράφει εξετάσεις και φάρμακα, ενώ αντιθέτως η πρακτική που ακολουθούν οι περισσότεροι γιατροί του ΕΟΠΥΥ είναι να ισχυρίζονται ότι έχουν
καλύψει τα 200 ραντεβού και επιπλέον να ζητάνε 10 Ευρώ ανεξαρτήτως, για να γράψουν συνταγές.
Υπενθυμίζουμε ότι, υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα στο οποίο ο πολίτης μπορεί να ελέγξει τη διαθεσιμότητα του κάθε γιατρού. Τις περισσότερες φορές που διασταυρώσαμε στο σύστημα τα ραντεβού, διαπιστώσαμε ότι ενώ υπήρχε διαθεσιμότητα, υπήρχε άρνηση από πλευράς των γιατρών για ραντεβού μέσω ΕΟΠΥΥ.
Σας παρακαλούμε να συστήσετε στα μέλη σας που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ να συμμορφωθούν με τους κανόνες και να σταματήσουν να παρανομούν, εις βάρος των ασφαλισμένων, διότι στην επόμενη καταγγελία που θα έχουμε, θα προβούμε με τη σειρά μας σε επώνυμη καταγγελία προς το Υπουργείο και τον ΕΟΠΥΥ.

 

 

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2016 13:10