Εορτασμός Πολυτεχνείου 2016 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γραφείο τύπου Ε.Υ.Κ. Δράμας   
Πέμπτη, 17 Νοέμβριος 2016 14:14

!

O πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Δράμας, εκπροσωπώντας τον κόσμο της εργασίας στη Δράμα, συμμετείχαμε στην εκδήλωση μνήμης για τους ήρωες της 17ης Νοέμβρη 1973, ημέρα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, και αποδώσαμε φόρο τιμής στους αγωνιστές εκείνους που είχαν το σθένος να ξεσηκωθούν και να προτάξουν το ανάστημά τους στην ξενόφερτη Χούντα.
Σχεδόν τίποτε δεν έχει αλλάξει...
Οι νέοι ξεσηκώθηκαν, εναντιώθηκαν στη χούντα των συνταγματαρχών και διεκδίκησαν το αιώνιο δικαίωμα στην ελευθερία. Και υπήρξαν θύματα. Οι φοιτητές στην Ελλάδα που ξεσηκώθηκαν τότε, υπενθύμισαν στον Έλληνα να διεκδικεί και να ελπίζει. Και καλούσαν Στρατό και Αστυνομία, την ώρα που τους χτυπούσαν, να ενωθούν μαζί τους, κόντρα σε ένα αυταρχικό καθεστώς.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους δυσβάσταχτα βάρη, οι συνταξιούχοι ζουν με συντάξεις πείνας, οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται χάνοντας κάθε ελπίδα για το αύριο και οι νέοι βλέπουν το μέλλον τους να υποθηκεύεται, τα αιτήματα του Πολυτεχνείου για «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» καθίστανται επίκαιρα και διαχρονικά. 
Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, σπουδαστές και νεολαία συνεχίζουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις για δημοκρατία και ισονομία, για αποφάσεις και μέτρα που θα ανατρέψουν τη δραματική κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.
Εδώ και 7 χρόνια ζούμε κυβερνήσεις που μεταφέρουν ξενόφερτες εντολές της τρόικα, του ΔΝΤ αλλά και άλλων, που σκοπό και στόχο έχουν τη διάλυση του ελληνικού λαού με αποκορύφωμα τη σημερινή κυβέρνηση που πολλά από τα στελέχη της ήταν πρωτοστάτες στο Πολυτεχνείο, αλλά τώρα έχουν υποκύψει και σιωπούν…
Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον, ο ελληνικός λαός, σύσσωμος να ξεσηκωθεί με οποιοδήποτε τίμημα και να αντισταθεί στη λαίλαπα που συρρικνώνει τα πάντα: την Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλεια και Πρόνοια.
Είναι επιτακτική ανάγκη στη μνήμη των ηρώων του Πολυτεχνείου, αλλά και όλων των Ελλήνων ηρώων που ρίσκαραν τη ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο στη χώρα μας, να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα, μέσα από την οργανωμένη πάλη με πορείες διαμαρτυρίας, συλλαλητήρια και μαζικές κινητοποιήσεις.
ΖΗΤΩ Η 17η ΝΟΕΜΒΡΗ