Καθορισμός τιμής για τις εργατικές κατοικίες σε όλη τη χώρα PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γραφείο τύπου Ε.Υ.Κ. Δράμας   
Πέμπτη, 15 Δεκέμβριος 2016 10:27

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 14/12/2016, στο Εργατικό Κέντρο Δράμας με τους υπεύθυνους του Υπουργείου Εργασίας κ.κ. Μουζάλα & Αντωνάκο για το θέμα του καθορισμού τιμής/τ.μ. των Εργατικών Κατοικιών.

Όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο προσανατολίζεται στο να δώσει επιτέλους λύση στους οικιστές των εργατικών κατοικιών σε όλη τη χώρα που δεν έχουν πάρει οριστικά παραχωρητήρια στα χέρια τους. Συγκεκριμένα, πρόκειται για περίπου 11.500 οικογένειες, μεταξύ των οποίων, περισσότερες από 500 στην ΠΕ Δράμας.
Η λύση που διαφάνηκε ως η πλέον καλύτερη για όλου,ς είναι ο καθορισμός ενιαίας τιμής/τ.μ., με δυνατότητα αποπληρωμής των ποσών, είτε σε 360 μηνιαίες δόσεις (30 έτη), είτε εφάπαξ καταβολή του 50% του ποσού σε διάστημα 5 ετών. Η λύση αυτή προωθείτε ώστε στο προσεχές διάστημα να ψηφιστεί και να κυρωθεί.
Στη συνάντηση, εκτός από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου, παραβρέθηκαν κι ενημερώθηκαν πολλοί οικιστές και ανταλλάχθηκαν απόψεις για το θέμα.
Οι οικιστές από την πλευρά τους, θεωρούν το τίμημα υψηλό για τις δυνατότητές τους, αν και είναι σαφώς μικρότερο από αυτό που είχε καθοριστεί αρχικά, πριν μια πενταετία.
Στην παρέμβασή του, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας, συν. Γ. Σαβρίδης, τόνισε πως το σύστημα του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, ήταν ανταποδοτικό και είχε την έννοια ότι πληρώνουμε όλοι εισφορές, παίρνουμε παροχές, τις οποίες ξεπληρώνουμε για να μπορούν να πάρουν παροχές και οι επόμενες γενιές. Αυτό είναι το πνεύμα της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων και πρέπει να τηρείται, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν τις παροχές όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι.

Τέλος, ζήτησε να συνεχιστεί η στεγαστική συνδρομή από την πλευρά της πολιτείας με νέα προγράμματα δανείων και εργατικών κατοικιών ώστε και οι νέοι άνθρωποι να μπορούν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 15 Δεκέμβριος 2016 10:34