ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2013 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γραφείο τύπου Ε.Υ.Κ. Δράμας   
Παρασκευή, 12 Απρίλιος 2013 07:38
Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο      Τ  Υ  Π  Ο  Υ

Μετά τη συγκρότηση σε σώμα η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας την Τετάρτη 1η Μαίου και συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, ενώ εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Επιτροπή να λάβει όλες τις αναγκαίες αποφάσεις για την έναρξη διαπραγμάτευσης με τους εργοδοτικούς φορείς για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Στο πλαίσιο της απόφασης αυτής, τα μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Δράμας ανακοινώνουν την πραγματοποίηση απεργιακής συγκέντρωσης στις 11 το πρωί της Μ. Τετάρτης 1ης Μάη 2013 στο χώρο του ΕΥΚ Δράμας.
Στόχος για την ΕΓΣΣΕ είναι το περιεχόμενό της να κινείται στο πλαίσιο της κοινής επιστολής ΓΣΕΕ – ΣΕΒ – ΓΣΕΒΕΕ – ΕΣΕΕ που απεστάλη τον Φεβρουάριο 2012 στον τότε Πρωθυπουργό και αφορούσε μεταξύ άλλων στη συμφωνία για κατώτατο μισθό ύψους 751 ευρώ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ 1Η ΜΑΗ 2013 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΡΑΜΑΣ
Η    Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 12 Απρίλιος 2013 07:49
 
Εργατικό Ατύχημα PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γραφείο τύπου Ε.Υ.Κ. Δράμας   
Τρίτη, 09 Απρίλιος 2013 07:59

 

Δράμα, 8 Απριλίου 2013

 

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Με λύπη πληροφορηθήκαμε το Σάββατο 6 Απριλίου τον αδόκητο χαμό ενός συναδέλφου, εργαζόμενου σε λατομείο μαρμάρου της επιχείρησης «Δωρικά Μάρμαρα» κατά την ώρα εργασίας του εκεί.

Δυστυχώς, πριν περάσει καλά – καλά ένας μήνας από το προηγούμενο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, η εργατική τάξη θρηνεί ένα ακόμη μέλος της που χάθηκε πρόωρα και άδικα.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου.

Το παρόν ατύχημα είναι αποτέλεσμα της παντελούς έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στις λατομικές επιχειρήσεις και τις επιχειρήσεις επεξεργασίας του κλάδου του μαρμάρου.

Με τις γενικότερες μνημονιακές πολιτικές οι επιχειρήσεις του μαρμάρου έχουν μειώσει το προσωπικό τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει εντατικοποίηση της εργασίας (Σάββατο). Συγκεκριμένα, δεν τηρούνται ούτε οι στοιχειώδεις όροι του μεταλλευτικού κανονισμού.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο χώρο του μαρμάρου σε επαγρύπνηση, τα Σωματεία του χώρου σε εγρήγορση για την πιστή τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας και του μεταλλευτικού κανονισμού.

Καλούμε την πολιτεία να ενισχύσει τη λειτουργία και τη στελέχωση των Επιθεωρήσεων Μεταλλείων και όχι την αποψίλωσή τους, διαμορφώνοντας έτσι συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα στο χώρο λειτουργίας των λατομείων και της επεξεργασίας μαρμάρου.

Καλούμε το Επιμελητήριο Δράμας και τις εργοδοτικές οργανώσεις των επιχειρήσεων Μαρμάρου να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

Δηλώνουμε τέλος ότι το Εργατικό Κέντρο Δράμας μαζί με τους εργαζόμενους, θα κάνει ότι μπορεί σε θεσμικό και πολιτικό επίπεδο, έτσι ώστε να μπει φραγμός την ασυδοσία των εργοδοτών στο χώρο αυτό για να μη θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.

Η Διοίκηση


 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 09 Απρίλιος 2013 08:14
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΠΑΤΣΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ   
Παρασκευή, 28 Σεπτέμβριος 2012 08:33

 

 

28 Σεπτεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου

Σας ενημερώνουμε ότι στις 27/09/2012 πιστώθηκαν οι λογαριασμοί των ωφελουμένων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας (ΚΟΧ) που προσλήφθηκαν από το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2012. Το ποσό ανέρχεται συνολικά στα 1.125 €

Η Διοίκηση

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 12 Νοέμβριος 2012 09:32
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΟΧ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΠΑΤΣΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ   
Δευτέρα, 23 Απρίλιος 2012 10:19

 

Δελτίου Τύπου


Δράμα 23 Απριλίου 2012

Την Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 και ώρα 12:00, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των αιτήσεων των υποψηφίων της πρόσκλησης ΚΟΧ 5.101/01/2012, του προγράμματος «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα» που υλοποιεί το Ινστιτούτο Εργασίας/ΓΣΕΕ στην περιφερειακή ενότητα Δράμας. Η ανάρτηση των πινάκων των αποτελεσμάτων θα γίνει στα γραφεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Δράμας και στις κάτωθι ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

1. www.eykdramas.gr (Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Δράμας)

2. www.ineamthr.gr (Ινστιτούτο Εργασίας/ΓΣΕΕ παράρτημα Αν. Μακεδονίας Θράκης.

3. www.epanad.gov.gr (Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού)

4. www.asep.gr (Ανώτατο Συμβούλιο επιλογής Προσωπικού)

Οι επιλεγέντες οφείλουν εντός 10ημέρου, μέχρι 4 Μαΐου, να προσέλθουν στο ΕΥΚ Δράμας και να αποδεχθούν εγγράφως τη θέση εργασίας, προσκομίζοντας φωτοτυπία του Α.Μ - ΙΚΑ. Καθώς αρκετοί από τους επιλεγέντες ενδέχεται να συμμετέχουν ήδη στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας (στον άλλο φορέα) οι πίνακες των προσληπτέων θα αναθεωρηθούν μετά την παρέλευση του 10ημέρου. Η υποβολή των ενστάσεων γίνεται απευθείας στο ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα, Τ.Θ 14307, Τ.Κ 11510) με συστημένη επιστολή, εντός τριών ημερών από την επομένη της ανάρτησης των πινάκων.

Ινστιτούτο Εργασίας/ΓΣΕΕ

Παρτ. Αν. Μακεδονίας Θράκης

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 12 Νοέμβριος 2012 09:45
 
ΕΛΤΑ ΚΟΧ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 29 Φεβρουάριος 2012 15:49

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 5