ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Να στηρίξουμε την τοπική απασχόληση, στηρίζοντας τα τοπικά προϊόντα και την τοπική αγορά PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΠΑΤΣΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ   
Δευτέρα, 18 Απρίλιος 2011 20:37

ΕΥΚ Δράμας: «Να στηρίξουμε την τοπική απασχόληση,

στηρίζοντας τα τοπικά προϊόντα και την τοπική αγορά»

Τα μέλη της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Δράμας καλούμε τους εργαζόμενους,

συνταξιούχους, ανέργους αλλά και όλο το Δραμινό λαό και σε αυτές τις γιορτές, ενόψει της

οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα και πολύ περισσότερο το Νομό μας, με τις λίγες

οικονομικές δυνατότητες που μας απέμειναν πια, να στηρίξουμε την τοπική απασχόληση,

στηρίζοντας τα τοπικά προϊόντα και την τοπική αγορά.

Η Διοίκηση

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 20 Απρίλιος 2011 18:25
 
Συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας Βασίλης Δασκάλου και ο γενικός γραμματέας Σαβρίδης Ε. Γεώργιος, για ζητήματα απασχόλησης στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΠΑΤΣΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ   
Τρίτη, 01 Φεβρουάριος 2011 20:06

Συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας Βασίλης Δασκάλου και ο γενικός γραμματέας Σαβρίδης Ε. Γεώργιος, για ζητήματα απασχόλησης στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

 

Σύσκεψη με αντικείμενο την προώθηση ζητημάτων απασχόλησης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 17 Ιανουαρίου 2011, στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.
Στη σύσκεψη, στην οποία προήδρευσε ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Γιώργος Ευσταθίου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας Παναγιώτης Τιάκας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας Βασίλης Δασκάλου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής Παντελής Μαγαλιός, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έβρου Απόστολος Γκιγκούδης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας Πέτρος Χασανίδης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης Άγγελος Μπεμπεκίδης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Διδυμοτείχου Βασίλειος Μανουσιάδης καθώς και ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Δράμας Γιώργος Σαβρίδης.

«Αυτό που βιώνουμε ως χώρα σ’ αυτή τη συγκυρία της δημοσιονομικής προσαρμογής και κυρίως το βιώνει η νέα γενιά, είναι το πρόβλημα της απασχόλησης και της ανεργίας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, μετά το τέλος της συνάντησης, ενώ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα αυτής επεσήμανε πως «η συνάντηση εργασίας ήταν πολύ σημαντική, καθώς ενημερωθήκαμε από τους προέδρους των Εργατικών Κέντρων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ανά Περιφερειακή Ενότητα. Πέρα όμως από την αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης αποφασίσαμε να εξετάσουμε και τις αναπτυξιακές προοπτικές, για να δημιουργήσουμε την ψυχολογία της αναπτυξιακής ανάταξης».

Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι παρόμοια συνάντηση θα πραγματοποιείται κάθε δύο μήνες, όπου οι εμπλεκόμενοι θα καταθέτουν τους προβληματισμούς τους, με σκοπό να προσδιορίζουν τον κοινό βηματισμό τους. «Ήταν η απαρχή μιας συνεργασίας, σε μια δύσκολη συγκυρία, που έχει σχέση και αναφορά στον άνθρωπο», είπε ο κ. Γιαννακίδης.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης μίλησε για την πρόταση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, που εδρεύει στην Ξάνθη, για δημιουργία Παρατηρητηρίου Απασχόλησης. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «ένα κομμάτι της επιχειρηματικότητας και κυρίως τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα, τα οποία θα τα διαχειριστεί πλέον η Περιφέρεια, θα συνδιαμορφώνουν την πρότασή μας γι’ αυτή τη δομή. Το Παρατηρητήριο της Απασχόλησης, που ήταν πρόταση του Ινστιτούτου, θα έχει αντένα σε όλη την Περιφέρειά μας», κατέληξε ο κ. Γιαννακίδης.


 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Απρίλιος 2011 21:22
 
Δελτίο Τύπου - 24Ωρη Γενική Απεργία, Τέταρτη 23-2-2011 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΠΑΤΣΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ   
Δευτέρα, 31 Ιανουάριος 2011 13:11

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ και αφού συζήτησε διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι τη δύσκολη αυτήν περίοδο, αποφάσισε:

 

  • Να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στις εκβιαστικές και αντεργατικές απαιτήσεις της τρόικας των τοκογλύφων δανειστών που αποδέχεται και εφαρμόζει η κυβέρνηση
  • Να εντείνει την προσπάθεια και τον αγώνα συντονισμού της δράσης και των κινητοποιήσεων σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο για την απόκρουση των νεοφιλελεύθερων και συντηρητικών πολιτικών των Ευρωπαίων ηγετών.
  • Πρώτιστο πανευρωπαϊκό αίτημα παραμένει η απαίτηση για ριζική αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής περικοπής των εργασιακών δικαιωμάτων, με την υιοθέτηση μιας αναπτυξιακής πολιτικής τόνωσης των μισθών των συντάξεων και της πραγματικής οικονομίας.
  • Τα σοβαρά αυτά ζητήματα οδηγούν στην πραγματοποίηση 24ωρης ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 23/2/2011 και συλλαλητήριο στις 11.00 π.μ της ίδιας μέρας στο Πεδίον Άρεως.

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα απεργούν και διεκδικούν:

 

  • Υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
  • Την απόκρουση των απολύσεων, της εκ περιτροπής απασχόλησης και κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης
  • Την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της δραματικής μείωσης της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και των συνταξιούχων
  • Τον τερματισμό των εκβιαστικών εργοδοτικών συμπεριφορών και της προσπάθειας γενίκευσης των ειδικών επιχειρησιακών ΣΣΕ με πρόσχημα την κρίση
  • Να μην προωθηθούν πολιτικές περικοπών και ανατροπών των επικουρικών συντάξεων και των ΒΑΕ
  • Να γίνουν σεβαστές οι ΣΣΕ, τα εργασιακά δικαιώματα και ο δημόσιος χαρακτήρας στις επιχειρήσεις και στους οργανισμούς κοινής ωφέλειας

Η ΓΣΕΕ συνεχίζει την αγωνιστική και την δυναμική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων, απαιτώντας να μπει τέλος σε κάθε αντεργατική, αντικοινωνική και αντιαναπτυξιακή πολιτική που διευρύνει την ύφεση και τα προβλήματα στην κοινωνία.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Απρίλιος 2011 21:22
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 5 από 5