βραδιά ανέργων και εργαζομένων PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2011 08:26

"Ο λαός μας το έχει άναγκη μετά από τόσα που έχει χάσει το τελευταίο διάστημα"

Ξεχωριστή η βραδιά που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Δράμας το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011 στην Πλατεία της Δράμας για τους άνεργους και τους εργαζόμενους με άφθονο φαγοπότι, μουσική και χορό.

Στην κρίση απαντάμε εμείς: με αλληλεγγύη – αγώνες και πολιτισμό.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2011 08:48
 
Μέσω ΑΣΕΠ προσλήψεις σε έργα αυτεπιστασίας PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 28 Σεπτέμβριος 2011 12:06

Οι πρώτες 25.000 θέσεις σε εργάτες και τεχνίτες

Μέσω ΑΣΕΠ προσλήψεις σε έργα αυτεπιστασίας

Πρόγραμμα απασχόλησης για τους δήμους, στο οποίο θα εργαστούν 100.000 άνεργοι οικοδόμοι και τεχνίτες τα επόμενα 3 χρόνια, προετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών επαναφέροντας τον θεσμό της αυτεπιστασίας στην τοπική αυτοδιοίκηση. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις αρχές του 2012 και θα χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό και από κοινοτικά κονδύλια, εξασφαλίζοντας αρχικά για το 2012 25.000 θέσεις εργασίας ορισμένου έργου (μέχρι 135 ημερομίσθια ετησίως).

Οι ενδιαφερόμενοι προς απασχόληση εργάτες και οικοδόμοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες ανέργων του ΟΑΕΔ. Οπως δήλωσε πρόσφατα ο αρμόδιος υπουργός, Χ. Κατσανίδης, η επιλογή του θα γίνεται από τις περιφερειακές λίστες του ΟΑΕΔ και θα είναι υπό τον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Μετά την κατάθεση της σχετικής μελέτης για την εκτέλεση του έργου από τον δήμο, όπου θα προσδιορίζονται οι θέσεις στις οποίες θα πρέπει να απασχοληθούν εργάτες, καθώς και το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να ολοκληρώσουν την εργασία τους, η κεντρική επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος στην οποία θα συμμετέχουν το υπουργείο Εσωτερικών, η ΚΕΔΚΕ και ο ΟΑΕΔ θα επιλέξει από τις λίστες υποψηφίων του ΟΑΕΔ αυτούς που θα απασχοληθούν στο πρόγραμμα, με κριτήρια που θα έχει προσδιορίσει το ΑΣΕΠ.

Τα κριτήρια θα καθοριστούν σε νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει το υπουργείο Εσωτερικών. Προτεραιότητα θα δίνεται σε όσους έχουν την εξειδίκευση της ειδικότητας που ζητείται, είναι μακροχρόνια άνεργοι -οικοδόμοι και εργάτες- και βρίσκονται μέχρι και 5 χρόνια πριν από τη σύνταξη.

Επίσης σημαντικό ρόλο θα διαδραματίζει και η εντοπιότητα των υποψηφίων, δηλαδή θα προκρίνονται οι άνεργοι που μένουν στον δήμο, ο οποίος θα υλοποιήσει έργα με αυτεπιστασία. Ειδική μοριοδότηση θα προβλέπεται και για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση που στις λίστες των ανέργων υπάρχουν περισσότεροι υποψήφιοι για την ίδια θέση από τον ίδιο δήμο, τότε θα επιλέγεται ο υποψήφιος που βρίσκεται πλησίον της σύνταξης ή βρίσκεται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην ανεργία.

Οι αμοιβές
Η απασχόληση στο πρόγραμμα θα διέπεται από το θεσμικό πλαίσιο αυτεπιστασίας των δήμων, θα αφορά σε συμβάσεις ορισμένου έργου και σε καμία περίπτωση απασχολούμενος στο πρόγραμμα δεν θα μπορεί να ξεπερνά τα 135 ημερομίσθια ετησίως.

H αμοιβή των απασχολούμενων θα είναι αυτή που προβλέπεται για το εργατικό προσωπικό των δήμων σύμφωνα με την κλαδική σύμβαση εργασίας που έχει υπογράψει η ΠΟΕ ΟΤΑ με την ΚΕΔΚΕ. Θα καταβάλλεται από ευρωπαϊκά κονδύλια του Κοινωνικού Ταμείου, ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές θα καταβάλλονται από τον ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα θα είναι τριετούς διάρκειας, 2012-2014.

Εργα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα είναι: συντήρηση και επισκευή δικτύων ύδρευσης - αποχέτευσης, αποκατάσταση ΧΑΔΑ, εμπλουτισμός υδροφόρου ορίζοντα (δημιουργία μικρών και ευέλικτων φραγμάτων που συγκρατούν το νερό και εμπλουτίζουν τους υδροφόρους ορίζοντες), πρόληψη και αποκατάσταση φυσικών καταστροφών (αποψίλωση, δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, εκεί που δεν μπορεί να γίνει φυσική αναγέννηση, αναδασώσεις), συντήρηση επισκευή κοινωνικών υποδομών (βρεφονηπιακοί σταθμοί, αθλητικά κέντρα), συντήρηση επισκευή κοινόχρηστων χώρων (πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές, πεζόδρομοι, πεζοδρόμια).

Η χρηματοδότηση θα προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τον κρατικό προϋπολογισμό κατά το 50% που θα αφορά την ενοικίαση μηχανημάτων και από το ΕΣΠΑ για το υπόλοιπο 50% (Κοινωνικό Ταμείο) που θα καταβάλλονται οι αμοιβές των απασχολουμένων.

ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ

πηγή ΕΘΝΟΣ.gr

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 28 Σεπτέμβριος 2011 12:12
 
Συνέχιση προγράμματος Αθηναϊκής Χαρτοποιίας PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος 2011 07:51

Π Ρ Ο Σ

1. Υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο
2. Γενικό Γραμματέα Υπ. Οικονομικών κ. Ηλία Πλασκοβίτη

ΘΕΜΑ: «α) Παράταση του Ειδικού Τοπικού Προγράμματος 80 συναδέλφων απολυμένων από την Αθηναϊκή Χαρτοποιία & β) Διατήρηση του Κωδικού Χρηματοδότησης του Προγράμματος»

Κύριε Γενικέ,

Το ΕΥΚ Δράμας με την παρούσα επιστολή του ζητάει για λόγους μεγάλης ανεργίας στο Νομό Δράμας και συγκεκριμένα άνω του 35%, την παράταση του προγράμματος επανειδίκευσης, κατάρτισης και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ανέργων Αθηναϊκής Χαρτοποιίας Δράμας. Οι λόγοι που μας οδηγούν σ’ αυτή την πρόταση είναι:

1. Οι συνάδελφοι απολυμένοι της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας έχουν προσφέρει στους φορείς υποδοχής (Νοσοκομείο, ΙΚΑ, Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δράμας, Δήμους) πραγματικό και ουσιαστικό έργο που οι ίδιοι οι φορείς με επιστολές τους το αναγνωρίζουν.

2. Από τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό υπάρχει στον συγκεκριμένο κωδικό, υπόλοιπο 1.750.000 Ευρώ λόγω αποχωρήσεως συναδέλφων, ποσό που επαρκεί να λειτουργήσει το πρόγραμμα χωρίς άλλη οικονομική επιβάρυνση από το κράτος για δύο χρόνια δεδομένου ότι οι εναπομείναντες συνάδελφοι είναι 80 άτομα.

Ζητάμε να προχωρήσετε στην άμεση παράταση του προγράμματος για άλλα δύο χρόνια θεωρώντας πολύ σημαντική για την τοπική κοινωνία και οικονομία τη συνεισφορά των 80 εναπομεινάντων συναδέλφων.

Για τη Διοίκηση


Kοιν.: 1. Υφυπουργό Υγείας κ. Χρ. Αηδόνη

2. Βουλευτή Δράμας κα Χαρά Κεφαλίδου

3. Βουλευτή Δράμας κ. Μ. Τζίμα

4. Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Ι. Ξανθόπουλο

5. Δήμαρχο Δράμας κ. Κ. Χαρακίδη

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος 2011 08:02
 
Αναπτυξιακές Δηλώσεις......... PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 20 Σεπτέμβριος 2011 12:25

 

Δράμα, 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα διάφοροι « παράγοντες» από το Επιμελητήριο Δράμας και την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση κάνουν διάφορες «αναπτυξιακές» δηλώσεις για επενδύσεις στην περιφέρεια μας.

Μάλιστα κατέθεσαν και πρόταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να αποφασίσει να μετατραπεί η Περιφέρεια μας σε «Ζώνη Ελεύθερων Οικονομικών Συναλλαγών και Εμπορίου».

Επί της ουσίας ζητάν να μετατραπεί η Περιφέρεια μας σε «αποικία» επενδύσεων του μονοπωλιακού κεφαλαίου απαλλαγμένο από κάθε είδους φόρους, με εργασιακές σχέσεις γαλέρας χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Με πρόσχημα την Οικονομική κρίση η Κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα, το κεφάλαιο την Ε.Ε. και όχι μόνο, σε συνεργασία με τους «ντόπιους παπαγάλους» θεσμικών και μη, βρίσκουν την ευκαιρία να ξεπουλήσουν τον πλούτο της χώρας μας και να την μετατρέψουν σε «αποικία» εντός της Ε.Ε. για να αυγατίσουν τα υπερκέρδη τους και να οδηγήσουν τους εργαζόμενους σε εξαθλίωση, δίδοντας τους ένα ξεροκόμματο για την εργασία που θα τους προσφέρουν χωρίς κανένα δικαίωμα.

Κάνουμε γνωστό σε όσους προωθούν αυτά τα σενάρια και αυτές τις «επενδυτικές» καρικατούρες ότι θα μας βρουν απέναντι τους.

Καλούμε όλους τους Εργαζόμενους, τα Σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα της Περιφέρειας μας να αντισταθούν απέναντι σε αυτές τις «αναπτυξιακές μεθοδεύσεις» τους καλούμε να συντονίσουμε τους αγώνες μας έτσι ώστε να μη γίνουν πράξη αυτά που έχουν το μυαλό τους.

Καλούμε την Περιφερειακή αυτοδιοίκηση να μη γίνει το όχημα για να περάσουν αυτά τα μέτρα που θα κάνουν την Περιφέρεια μας αποικία του μονοπωλιακού κεφαλαίου και νεκροταφείο των Εργαζομένων.

Η Διοίκηση


Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 20 Σεπτέμβριος 2011 12:30
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 14 Σεπτέμβριος 2011 11:29

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ

ΣΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (Κ.Α.Ν.Ε.Π/Γ.Σ.Ε.Ε.) έλαβε υπόψη τον προγραμματισμό και τις στρατηγικές επιλογές της Γραμματείας Καταναλωτικού Κινήματος της ΓΣΕΕ και της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας:

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

20 θέσεις εκπαιδευομένων για το πρόγραμμα της ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ σε ΕΝΑ τμήμα, που θα πραγματοποιηθεί σε τρεις τριήμερες (ΠΑΡ-ΣΑΒ-ΚΥΡ) συναντήσεις στη ΔΡΑΜΑ το χρονικό διάστημα από30/09/2011 έως και 23/10/2011 στο πλαίσιο της υλοποίησης των προγραμμάτων του ΥΠΟΕΡΓΟΥ 1: Συνδικαλιστική Εκπαίδευση, Προγράμματα για την Κοινωνική Οικονομία και τα Δικαιώματα του Καταναλωτή,Εσωτερική Αξιολόγηση Πράξης, Νέο Εκπαιδευτικό Υλικό» της ανωτέρω πράξης.

Το πρόγραμμα της ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ, συνολικής διάρκειας 60 διδακτικών ωρών, αποβλέπει στην ενημέρωση των καταναλωτών για τα δικαιώματα και την προστασία τους, αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στην πρακτική και βιωματική τους εκπαίδευση και στην ανάπτυξη των ικανοτήτων και δεξιοτήτων του.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζομένους, ανέργους και στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος με δράση σε πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι οποίοι έχουν μόνιμη κατοικία στην περιοχή της ΔΡΑΜΑΣ.

Το πρόγραμμα της ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Δράμας στις ακόλουθες ημερομηνίες και ώρες:

1η Συν. Παρασκευή 30/09/2011 από 17:00-20:30 Ακρίβεια και Φτώχεια

2η Συν. Σάββατο 01/10/2011 από 09:00-16:30 Δείκτης Τιμών Καταναλωτή

3η Συν. Κυριακή 02/10/2011 από 09:00-14:30 Καταναλώνω - Κατανάλωση

4η Συν. Παρασκευή 07/10/2011 από 17:00-20:30 Συμπεριφορά Καταναλωτή

5η Συν. Σάββατο 08/10/2011 από 09:00-16:30 Ο Νόμος 2251/94

6η Συν. Κυριακή 09/10/2011 από 09:00-14:30 Εμπορικές Πρακτικές

7η Συν. Παρασκευή 21/10/2011 από 17:00-20:30 Ο Νόμος 2251/94 - Διαφήμιση

8η Συν. Σάββατο 22/10/2011 από 09:00-16:30 Επίλυση Διαφορών

9η Συν. Κυριακή 23/10/2011 από 09:00-14:30 Ενώσεις Καταναλωτώ

Τηλέφωνο: 2521032546

Κάθε εκπαιδευόμενος/η θα αξιολογείται για την επίδοσή του, τις γνώσεις και τις δεξιότητες που κατέκτησε. Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της φοίτησής του θα του απονέμεται Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για συμμετοχή στα προγράμματα της ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ έχουν υποψήφιοι/ες που είναι κάτοικοι των περιοχών που θα λειτουργήσουν τα προγράμματα (το πρόγραμμα δεν προβλέπεται να καλύψει δαπάνες μετακίνησης των εκπαιδευομένων).

Δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν:

1. Έντυπη αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα (ειδικό έντυπο που παρέχεται από τον φορέα)

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν την έντυπη Αίτηση Συμμετοχής και από την ιστοσελίδα www.kanep-gsee.gr, ή από την έδρα του Εργατικού Κέντρου Δράμας, στη διεύθυνση: Ηπείρου 2, 66100 Δράμα. Οι πρωτότυπες αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων υποβάλλονται ιδιοχείρως ή ταχυδρομικά.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Τρίτη 27/09/ 2011. Μετά την παραπάνω ημερομηνία καμία αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 14 Σεπτέμβριος 2011 11:57
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 61 62 63 64 65 66 67 68 69 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 67 από 69