ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γραφείο τύπου Ε.Υ.Κ. Δράμας   
Τρίτη, 28 Μάρτιος 2017 13:41

Δ  Ε  Λ  Τ   Ι  Ο      Τ  Υ  Π  Ο  Υ

Με έκπληξη ακούσαμε χθες από τη Ρώμη, τον πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει τα συνδικάτα της χώρας ως οπισθοφυλακή και να ισχυρίζεται ότι συμπαραταχθήκαμε στο στρατόπεδο του «ΝΑΙ» την περίοδο του δημοψηφίσματος.

Η δήθεν αριστερή κυβέρνηση που μετέτρεψε σε μία νύχτα το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού σε «ΝΑΙ» υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο, ετοιμάζεται τώρα να παραδώσει και ό,τι ελάχιστο απέμεινε, μεταθέτοντας τις ευθύνες για τις δικές της αποφάσεις στα συνδικάτα.

Να θυμίσουμε ότι τα ελληνικά συνδικάτα κατά την περίοδο της κρίσης:

- Έχουν πραγματοποιήσει 42 απεργίες.

- Έχουν προσφύγει στα δικαστήρια και στα διεθνή όργανα κατά των μνημονίων διατηρώντας δυνατή την παρουσία και τη συλλογική φωνή των εργαζομένων στην Ελλάδα

- Έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το σύνολο των μνημονιακών νόμων και δικαιώθηκαν για τη μονομερή προσφυγή στη διαιτησία

- Έχουν προσφύγει στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δικαιώθηκαν μεταξύ άλλων και για τον υποκατώτατο μισθό των νέων κάτω των 24 ετών, ενώ εκκρεμεί η νέα απόφαση για τα μνημονιακά μέτρα που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

- Έχουν προσφύγει από το 2010 στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, με σειρά αποφάσεων υπέρ των εργαζομένων και συνεχίζουν να καταθέτουν νέες προσφυγές.

Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο στους εργαζόμενους, οι οποίοι εδώ και χρόνια, σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη της κρίσης και των μνημονίων.

Τα μνημόνια ούτε τα διαπραγματεύονται, ούτε τα υπογράφουν και ούτε τα στηρίζουν τα συνδικάτα. Αντιθέτως, η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου, διαπραγματεύθηκε, υπέγραψε και ψήφισε το δικό της μνημόνιο και μάλλον μας προετοιμάζει για ένα ακόμη….

 

Η Διοίκηση


 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 2017 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γραφείο τύπου Ε.Υ.Κ. Δράμας   
Τρίτη, 21 Μάρτιος 2017 14:07

Αριθ. Πρωτ.: 871/Φ.44                                                                                   Δράμα, 17-3-2017

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η

Προς τους εκλεγμένους αντιπροσώπους

των Σωματείων μελών του Ε.Υ.Κ. Δράμας

Σας ενημερώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Υ.Κ. Δράμας προκήρυξε εκλογικό Συνέδριο για το Κυριακή 2 Απριλίου 2017 και από ώρα 10.00 το πρωί.

Για το λόγο αυτό καλούμε τους εκλεγμένους αντιπρόσωπους από τα Σωματεία μέλη του Ε.Υ.Κ. Δράμας να παραβρίσκονται και να συμμετέχουν στις εργασίες του απαραιτήτως.

Θέματα του Συνεδρίου είναι:

1. Επικύρωση απόφασης Δ.Σ. για αντιπροσώπους Σωματείων

2. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

3. Ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Υ.Κ. Δράμας και Εξελεγκτικής Επιτροπής

4. Ψηφοφορία για εκλογή νέων αντιπροσώπων για το τριτοβάθμιο όργανό μας τη Γ.Σ.Ε.Ε.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Κατά την ημέρα των αρχαιρεσιών θα πρέπει να έχετε απαραιτήτως μαζί σας ταυτότητα και βιβλιάριο ασθενείας. Η λήξη της ψηφοφορίας θα γίνει στις 14.30 το απόγευμα.

 

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετέχουν ως υποψήφιοι στις αρχαιρεσίες, καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στη γραμματεία του  Ε.Υ.Κ. Δράμας από την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 μέχρι την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 και ώρες 10.00 με 13.00 καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες.


Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 21 Μάρτιος 2017 14:13
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ! PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γραφείο τύπου Ε.Υ.Κ. Δράμας   
Δευτέρα, 20 Μάρτιος 2017 11:34

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16.03.2017

Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση του Εργατοϋπαλληλικού  Κέντρου Δράμας και της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας – Τοπικό Παράρτημα Δράμας για την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Δράμας και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας - Τοπικό Παράρτημα Δράμας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή πραγματοποίησαν εκδήλωση, την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 και ώρα 18.00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας, με θέμα:

«Αγωγή Καταναλωτή: Η ενέργεια της κατανάλωσης και η κατανάλωση της ενέργειας»

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν, οι προκλήσεις των ευρωπαϊκών στόχων για την κατανάλωση ενέργειας, η σημασία των εθνικών μέτρων για τους Έλληνες καταναλωτές και η ενεργειακή εξοικονόμηση μέσω της αναβάθμισης δημοσίων και ιδιωτικών κτιριακών εγκαταστάσεων, παρατέθηκαν στοιχεία της έρευνας για την κατανάλωση ενέργειας στα νοικοκυριά που διενήργησε η ΕΛΣΤΑΤ και παρουσιάστηκε ο ελληνικός κόμβος για την ενεργειακή απόδοση των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε Έκθεση Ζωγραφικής σε Αίθουσα του Δημαρχείου Δράμας, όπου εκτέθηκαν τα αριστουργήματα των μικρών ζωγράφων της πόλης μας που ζωγράφισαν με θέμα την ενέργεια!

Θερμές ευχαριστίες για τη συμβολή του στον Διευθυντή της Α’ βάθμιας εκπαίδευσης Δράμας, κ. Ανδρέα Σαλπιγγίδη, και για τη συμμετοχή τους στους Διευθυντές, τους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της Ε’ και Στ’ Δημοτικού των σχολείων Δράμας:  Καλλιφύτου, Εξαθέσιο Μαυροβάτου-Νέας Σεβάστειας, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο, 11ο, 14ο.

Όλοι οι μαθητές έλαβαν βραβείο καθώς και αναμνηστικό δώρο. Το  8ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας βραβεύτηκε με ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή - δωρεά του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Δράμας.

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό, ο αντιδήμαρχος Δράμας κ. Άγγελος Σολάκης, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Δράμας, ενώ χαιρετισμό έστειλε και η βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κα Χαρά Κεφαλίδου.

 

Η     Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η


 

 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γραφείο τύπου Ε.Υ.Κ. Δράμας   
Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 11:51

 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γραφείο τύπου Ε.Υ.Κ. Δράμας   
Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 11:51

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 10 από 69