ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 23 Νοέμβριος 2011 08:53

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    22.11.2011


Οι Άδικοι Κοινωνικοί Νόμοι,Γρήγορα Ανατρέπονται.....

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας έγκαιρα, από τις 19 Σεπτεμβρίου 2011, είχε τονίσει και εντοπίσει την αδικία και την αδυναμία χιλιάδων νοικοκυριών να ανταποκριθούν στο νέο χαράτσι για τα ακίνητα, για την είσπραξή του οποίου καλείται η Δ.Ε.Η. να κάνει τον φοροεισπράκτορα.

Έτσι σήμερα, το Υπουργείο Οικονομικών αναγκάζεται κάτω από την αντίδραση των καταναλωτών και κύρια των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των αδύναμων οικονομικά στρωμάτων, να αναδιπλωθεί.

Ας έχουν υπόψη τους ότι κοινωνικά ανάλγητοι νόμοι δεν γίνονται αποδεκτοί.

Καλούμε το Υπουργείο και την Κυβέρνηση να μεριμνά για τους αδύναμους και να εισπράττει φόρους από τους έχοντες και κατέχοντες.

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 23 Νοέμβριος 2011 09:03
 
Έλεγχος στα Βυζαντινά τείχοι....... PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2011 13:57

 

Δράμα,16 Νοεμβρίου 2011

Π Ρ Ο Σ

Την 12η Εφορεία Βυζαντινών αρχαιοτήτων

κα. Σταυρούλα Δαδάκη

ΘΕΜΑ: Έλεγχος του Ε.Υ.Κ. Δράμας στο έργο «ΣΤΕΡΕΩΣΗ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ ΟΧΥΡΩΣΗΣ ΔΡΑΜΑΣ».

Σχετ.: Με το έγγραφο της 12ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με αριθ.πρωτ.:4308/27-10-2011

Σας ενημερώνουμε ότι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Δράμας είναι ο εκφραστής των συμφερόντων των εργαζομένων και το θεσμικό όργανο από την πλευρά τους, για τον έλεγχο και την πιστή εφαρμογή της Εργατικής Νομοθεσίας, των όρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων τους χώρους εργασίας μαζί με τα θεσμικά όργανα του κράτους.

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν μπορεί να είναι μόνο τίμια σε σχέση με τις διαδικασίες, αλλά και να φαίνεται όταν γίνεται ένα έργο σε άλλο Νομό.

Το Εργατικό Κέντρο της Δράμας κάνοντας δύο ελέγχους στο χώρο του έργου στις 26/09/2011 και στις 26 /10/2011 άρα πριν από το γράμμα σας διαπίστωσε τα εξής:

§ Δεν υπήρχε πίνακας προσωπικού, (κατατέθηκε στο ΣΕΠΕ Δράμας στις 3/10/2011.

§ Δεν υπήρχε ως οφείλεται βιβλίο απασχόλησης προσωπικού τεχνικών έργων (το καταθέσατε μετά τους ελέγχους στις 31/10/2011)

§ Δεν υπάρχει μελέτη στατικότητας του τείχους σύμφωνα με την μελέτη αποκατάστασης.

§ Δεν έχουν εκπονηθεί όροι ασφάλειας εργασίας για τους εργαζόμενους και το χώρο του τείχους.

§ Δεν έχετε πάρει μέτρα στήριξης των επισφαλών τμημάτων του τείχους και δεν έχουν ξε σκαρωθεί πέτρες που ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσουν στους εργαζόμενους που εργάζονται από κάτω και να τους τραυματίσουν θανάσιμα.

§ Με βάση των παραπάνω έγινε σύσταση να μη εκτελείται καμία εργασία στις τομές Π1,Π2,Π3, από το ΣΕΠΕ.

§ Δεν τηρείται ημερολόγιο Ασφαλείας

§ Δεν έχετε εγκαταστήσει ακόμη τουαλέτα και ύδρευση στο χώρο όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

§ Δεν υπάρχει θέρμανση και ηλεκτροδότηση του οικίσκου που έχετε τοποθετήσει για γραφείο και χώρο εργαζομένων.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι υποδείξεις μόνο του Ε.Υ.Κ. Δράμας αλλά και του ΣΕΠΕ στην έκθεση του.

Με βάση τις παραπάνω διαπιστώσεις σας καλούμε να αντιμετωπίσετε άμεσα και επιλύσετε τα προβλήματα της σύννομης λειτουργίας του εργοταξίου σας, που οι πρακτικές σας αγγίζουν τα όρια της εγκληματικής αφέλειας.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εκμεταλλευτεί την ανάγκη προς εργασία του κόσμου οδηγώντας τους σε χώρους εργασιακής γαλέρας.

 

ΚΟΙΝ.: 1.Υπουργείο Πολιτισμού, 2.Υπουργείου Εργασίας,3. ΓΣΕΕ,

4. Ειδ. Γραμματέα ΣΕΠΕ κ. Χάλαρη

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 22 Νοέμβριος 2011 08:42
 
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΕΠΕ ΔΡΑΜΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2011 13:05

 

Προς: To Υπουργείο Εργασίας

Δράμα,16 Νοεμβρίου 2011

Θέμα: Προβλήματα στην Επιθεώρηση Εργασίας Δράμας

Το Εργατικό Κέντρο Δράμας διαπιστώνει τεράστια προβλήματα στην λειτουργία του ΣΕΠΕ Δράμας όπως:

§ Υποστελέχωση σε εξειδικευμένο προσωπικό (υπηρετούν τρεις επιθεωρητές εργασίας με τον έναν να βρίσκεται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στα δικαστήρια), τη στιγμή που για τον έλεγχο χρειάζονται τουλάχιστον 2 επιθεωρητές εργασίας.

§ Παντελής έλλειψη σε διοικητικό προσωπικό. Οι επιθεωρητές εργασίας διεκπεραιώνουν καθημερινά ένα μεγάλο όγκο διοικητικών και γραφειοκρατικών εργασιών που τους κρατά καθηλωμένους στα γραφεία τους.

§ Παντελής έλλειψη πιστώσεων για τη λειτουργία του τμήματος, όπως θέρμανση, γραφική ύλη (γραφίτες, μελάνι, χαρτί), καθαριότητα των χώρων, κοινόχρηστα κλπ. Ήδη το τμήμα λειτουργεί οριακά και σύντομα θα καταστεί αδύνατη η διεκπεραίωση κάθε εργασίας.

§ Έλλειψη υπηρεσιακού αυτοκινήτου που καθιστά δυσχερή τον έλεγχο σε απομακρυσμένες περιοχές και πάντως αποστερεί από τον έλεγχο την αναγκαία αμεσότητα.

§ Έλλειψη πληροφοριακού συστήματος, παρά τις επανειλημμένες ακόμα και με το Ν. 3996/11,υποσχέσεις της πολιτείας

Με βάση τα παραπάνω σας καλούμε να πάρετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του ΣΕΠΕ Δράμας.

KOIN.: 1.Ειδ. Γραμματέα ΣΕΠΕ κ. Χάλαρη ,2. ΓΣΕΕ

Η Διοίκηση

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 22 Νοέμβριος 2011 08:41
 
ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2011 09:36

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΥΚ ΔΡΑΜΑΣ ΓΙΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

 

Η Επιτροπή Αγώνα ενημέρωσε τους συμπολίτες μας πως μπορούν να καταθέσουν σντίγραφα των λογαριασμών της ΔΕΗ, της φορολογικής δήλωσης και της κάρτας ανεργίας στην γραμματεία του Εργατικού Κέντρου Δράμας, έτσι ώστε να μαζευτούν αιτήσεις των ευπάθών κοινωνικών ομάδων και να κατατεθούν με εξώδικο στη ΔΕΗ.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος θα αναλάβει τα εξώδικα τα οποία θα αιτούν τη μη καταβολή του τέλους και την αναστολή διακοπής του ρεύματος στους ανέργους και αδυνατούντες να πληρώσουν λόγω χαμηλών εισοδημάτων.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος θα προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με τη ΔΕΗ για να διαπιστώσει το τέλος ακινήτων στη ΔΟΥ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 22 Νοέμβριος 2011 10:22
 
Να αποσυρθεί το αρ. 53 του Νόμου 4021/2011 PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 07 Νοέμβριος 2011 11:22

 

Δράμα, 1 Νοεμβρίου 2011

Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ

Η διακοπή παροχής της ηλεκτρικής ενέργειας, ενός κοινωνικού αγαθού προκειμένου να επιτευχθεί η εξαναγκασμός του φορολογούμενου να συμμορφωθεί προς την υποχρέωση καταβολής του τέλους ακινήτων (εκβιασμός) είναι παράνομη και αντισυνταγματική.

Πρόκειται για μορφή ψυχολογικής βίας με διαστάσεις απαξίας όταν απευθύνετε σε άτομα οικονομικά εξαθλιωμένα.

Ο εκβιασμός της διακοπής ενός κοινωνικού αγαθού σε όσους αδυνατούν να καταβάλουν την επαχθέστατη φορολογική επιβάρυνση, προσβάλλεται ευθέως η αξία του ανθρώπου, καθώς τίθεται προ του κινδύνου να στερηθεί ένα ζωτικό αγαθό, απαραίτητο για την διαβίωση του.

Τίθεται σε κίνδυνο ακόμη η υγεία, αλλά και η ίδια η επιβίωση του.

Η εκχώρηση και ο εξαναγκασμός της ΔΕΗ για την είσπραξη του «χαρατσιού» για τα ακίνητα αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος γιατί εκχωρείται και επιβάλλεται στη ΔΕΗ, άσκηση δημόσιας εξουσίας και κρατικής κυριαρχίας, όπως είναι η βεβαίωση και είσπραξη φόρου, ενώ προσβάλλεται και δικαίωμα στην ιδιοκτησία, που προστατεύεται από την ΕΣΔΑ, καθώς ο φορολογούμενος εξαναγκάζεται να εκποιήσει περιουσιακά στοιχεία για να ανταπεξέλθει στην καταβολή φόρου.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 53 του Νόμου 4021/2011 γιατί ό κόσμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το «χαράτσι».

Ακόμη η διάταξη του Νόμου έχει προσβληθεί στο ΣτΕ ως αντισυνταγματική.

Το Εργατικό Κέντρο Δράμας μαζί με το Σωματείο των Τεχνικών ΔΕΗ και τα άλλα Σωματεία και τους φορείς της πόλης μας θα πάρει όλα εκείνα τα μέτρα έτσι ώστε να προστατεύσει τους εργαζόμενους, τους άνεργους τους πολίτες που βιώνουν την οικονομική εξαθλίωση, να μην στερηθούν του ηλεκτρικό ρεύμα.

Καλούμε τον εργολάβο των «διακοπών και επανασυνδέσεων» της ΔΕΗ που δεν έχει καμία υποχρέωση διακοπών από την συμβατική του σχέση να κάνει διακοπές λόγω μη πληρωμής «χαρατσιού».

Δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε απέναντι του με όλα τα μέσα αν προχωρήσει σε διακοπές.

Καλούμε επίσης τον Δήμο Δράμας και όλους τους Δήμους του Νομού να τακτοποιήσουν τις δηλώσεις τετραγωνικών μέτρων και όλων των στοιχείων που έχει δώσει στη ΔΕΗ για τις εισπράξεις Δημοτικών τελών και ΤΑΠ, με βάσει τον Ν2130/93 και να θεραπεύσουν όλα εκείνα που έχουν σχέση με τα τέλη υπέρ Δήμων, που είναι απόρροια μη ορθής εφαρμογής του Νόμου 2130/93 και των πελατειακών σχέσεων.

Επίσης καλούμε τον Δικηγορικό Σύλλογο Δράμας να προσφύγει στο ΣτΕ για την Αντισυνταγματικότητα του Νόμου 4021/2011.

Το Ε.Υ.Κ. Δράμας καλεί σε σύσκεψη – συγκέντρωση όλους τους φορείς του Νομού μας και τους πολίτες την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 20.00 μ.μ. στην αίθουσα συγκεντρώσεων του Ε.Υ.Κ. Δράμας για να συζητήσουμε και να πάρουμε τα μέτρα εκείνα για την μη πληρωμή του χαρατσιού για τα ακίνητα που εισπράττονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Η Διοίκηση


Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 10 Νοέμβριος 2011 09:42
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 66 από 70